REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Algerienii care au fugit de pe nava din portul Constanța, alergați pe autostradă de polițiștii locali din Valu!

Algerienii care au fugit de pe nava din portul Constanța, alergați pe autostradă de polițiștii locali din Valu!

Replica API 22 noiembrie 2019 | 00:06 589

Noi detalii din cazul transfugilor algerieni care au fugit de pe nava din portul Constanța. Potrivit informațiilor noastre, aceștia au fost depistați, joi, 21 noiembrie, pe autostradă de către polițiștii locali din Valu lui Traian, care le-au luat urma și care i-au prins.

Potrivit reprezentanților din cadrul Gărzii de Coastă, în data de 21.11.2019, în jurul orei 3.10, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați la supravegherea navei NORDIC Barents, sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, au fost anunțați de către un membru de echipaj despre faptul că cei șase pasageri clandestini de la bordul navei nu se mai află în încăperea în care erau cazaţi. Imediat, polițiștii de frontieră au efectuat controlul asupra navei și au alertat autoritățile locale și firmele de pază care își desfășoară activitatea în incinta Portului Constanța. ”Menţionăm că, în permanenţă un echipaj al Poliţiei de Frontieră a supravegheat nava la scara acesteia, cu verificări constante ale încăperii în care aceştia se aflau, ultima verificare fiind efectuată în jurul orei 02.30, când nu au fost constatate nereguli. Sunt efectuate activități de căutare a celor șase cetăţeni algerieni, în cooperare cu structurile I.P.J. si I.J.J. Constanta, până în prezent fiind găsiți patru dintre aceștia. Totodată, sunt derulate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate și identificarea persoanelor implicate, în cauză existând suspiciuni privind complicitatea echipajului navei în săvârşirea faptei de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă.

Cei șase vor fi cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, dar încă se fac cercetări, iar la finalizare procurorul va dispune măsuri în consecință.

Amintim și faptul că, în data de 17.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, având un echipaj format din 22 marinari de naţionalitate filipineză și rusă. Menționam că astăzi (duminică - n.r.), în momentul intrării navei în portul Constanta, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa a fost informat că la bordul navei se află șase pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Conform declaraţiilor comandantului navei, cei șase cetăţeni au fost ascunși după ce nava a părăsit portul din Turcia. Din cercetările efectuate la bordul navei, cele șase persoane sunt originare din Algeria. Comandantul navei a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 7, alin. 1 şi art.143 pct.1 din OUG 194 /2002, republicată şi modificată de L 157/2011 cu amendă în valoare de 48.000 de lei. La solicitarea comandantului navei, polițiștii de frontieră din cadrul G.N. Constanța au apelat Serviciul Unic de Urgență 112 în vederea acordării asistenței de specialitate întrucât la bordul navei a luat foc o saltea și persoanele în cauză au inhalat fum. În acest moment, focul a fost stins și persoanele sunt în afara oricărui oricărui pericol.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politisti slabi, trebuia sa le ia mobilele si banii si atunci nu mai fugeau.
0
0
Stiu ca doare adevarul
1
2
Sugi pula la Cernavodeni!
7
1
Ca asa zisa Politie Nationala si Garda de Coasta , Pol. de frontiera doarme in pa tofi ! Dar au niste figuri in cap , sunt asa de aroganti si plini de ei de nu mai poto sa scopi pwla afara de ei ! Mai fac si petitii pe facebook pt. desfiintarea Politiilor Locale ! Na ca v-a demonstrat ca uneori sunt mai buni ca voi care va credeti politistii bestiali. In ultimul timp numai Politia Locala se vede si se face simtita pe strada , ca vedetele de la nationala stau la caldurica prin birouri !
4
2
Dute ma in pla noastra cu Cernavoda ta, mutate din acvariul ala cu pesti si nu te mai complace , asa veti muri in orasul ala primitiv , ingropati de pesti si curve.
4
10
Obositi de la comunitara, la tura de noapte si in wee-kend dupa amiaza, dorm acasa in loc sa patruleze pe strazi in Cernavoda,daca nu credeti verificati prin sondaj! Sa tot fi bugetar in Cernavoda!
12
1
Trebuie trasi la raspundere cei care supravegheau. Nu este normal sa fuga, chiar daca comandantul le a dat drumul. Sau poate comandantul s a inteles cu cateva cartoane......cei de la frontiera sunt sensibili....
6
0
aia nu trebuia sa coboare de pe nava. sa se spele pe cap cu ei. Idiotii care au permis asa ceva trebuie trasi la raspundere.
10
0
Asta e Politia de frontiera. Le-au fugit de sub nas, paziti. Teoretic ar trebui sa urmeze ceva treceri in rezerva.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212