REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Alianța dreptei la Constanța, între fantezie și realitate. Alegerile ar putea fi amânate!

Alianța dreptei la Constanța, între fantezie și realitate. Alegerile ar putea fi amânate!

Replica API 10 martie 2020 | 00:00 2407

Strategia partidelor în vederea alegerilor locale nu este încă finalizată, în ceea ce privește municipiul și județul Constanța. Deși Partidul Național Liberal și Uniunea Salvați România sunt aproape de încheierea unei înțelegeri, în vederea desemnării unui candidat unic pentru postul de primar al Municipiului Constanța, o posibilă alianță a partidelor de dreapta împotriva PSD pare mai aproape de ficțiune decât de realitate.

Vergil Chițac

Există în continuare disensiuni la nivelul partidelor care ar putea forma o posibilă alianță.

„Nu am nimic împotriva unei alianțe, dar din care să nu facă parte Chițac, pentru că este nociv și este un comunist reeșapat. Iar trebuie să punem comuniști în funcție? Din punctul meu de vedere este plafonat. Credeți că mai reușește ceva la această vârstă, când în mod natural ne pierdem zvâcul în timp ce înaintăm în vârstă? Nu există un termen limită pentru a face o alianță, însă nici nu pot să aștept. PMP Constanța este pregătit, în condițiile în care nu vom ajunge la o înțelegere, să se bată de la egal la egal pentru toate funcțiile”, a declarat, pentru „Replica”, Claudiu Palaz, președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța.

Claudiu Palaz nici nu intră în discuții pentru o alianță, întrucât partidul din care face parte nu este considerat ca fiind de dreapta, cel puțin la Constanța, în viziunea senatorului Vergil Chițac.

Claudiu Palaz

„El nu poate vorbi de dreapta, când el a fost aliatul PSD și a făcut jocurile PSD-ului din Constanța, este o ipocrizie. Eu eram cotat destul de bine în sondaje singur. Am ales să intru în negocieri cu PNL-ul și să le finalizez, devenind candidatul lor. Am depășit astfel niște animozități personale pe care nu le putem ascunde. Perspectiva ca PSD să-și prelungească domnia la Constanța este una groaznică. PSD este însuși dușmanul constănțenilor. Așteptăm ca USR să-și facă propriile analize și să decidă ca atare. PMP nu a fost forță de dreaptă, este o retorică ipocrită și mincinoasă”, ne-a precizat Vergil Chițac, candidatul PNL pentru postul de primar al Constanței.

Tudorel Chesoi

Tudorel Chesoi, liderul local al unui partid nou înființat, speră totuși că partidele de dreapta vor găsi o soluție, întrucât altfel șansele sunt considerate minime în fața PSD. Având în spate experiența de consilier la nivelul Consiliului Local și Județean, președintele Alianței Naționale Țărăniste afirmă că este deschis la discuțiile privind formarea unei alianțe.

„PNL și USR sunt deja înțelese pentru a face alianță. Dacă toate partidele de dreapta nu se strâng la un loc, șansele sunt minime și există riscul să se piardă Primăria Constanța. Dacă PNL și USR vor considera că voturile mele sunt importante, voi fi deschis pe această temă pentru a găsi o posibilitate de înțelegere. M-aș bucura ca dreapta să câștige în Constanța, din tot sufletul”, a declarat Tudorel Chesoi, președintele Alianței Naționale Țărăniste.

Victor Ponta

Victor Ponta, președintele partidului PRO România, a cerut publicarea unui set de măsuri în vederea limitării crizei de coronavirus. Astfel, dacă va fi luată o decizie în acest sens, alegerile locale ar putea fi mutate din luna iunie în luna septembrie, alături de alegerile parlamentare.

„Vreau să participăm la întâlnirea deja covocată la guvern cu toate partidele politice şi să demarăm imediat proiectul de lege pentru amânarea alegerilor locale şi realizarea acestor alegeri împreună cu alegerile parlamentare în luna septembrie. Nu mă interesează calcule politice, nu mă interesează cine nu mai are răbdare să fie ales în vreo funcţie pentru că sănătatea noastră, economia, tot ceea ce ne priveşte în viaţa de zi cu zi e mai important”, a afirmat Victor Ponta, liderul Pro România.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amiralul de carton....
1
0
Singurul vinovat daca Psd ia primaria este Stelian Ion! Nu Vergil Chitac care deja beneficiaza de sprijinul PNL! Asa ca USR are 2 variante ori se retrage Stelica Ipocrica de tot ori declara ca va sustine pe Chitac! Manipulatori ordinari!
3
2
Pentru "Ordinarilor" : Saraculeee, tu ai votat cu puiul toata viata. Nu au cum sa te fure pe fata ca tu nu ai platit vreo taxa sau impozit niciodata. Prin spate..., faci si tu un ban cinstit.
1
0
Toata Constanta o sa voteze o femeie primar...NicoletaPloscaru
1
3
Claudiu Palaz sa taca ca e o rusine de km! Hotul care futa curent si are ditamai viloiu! El vorbeste de tradatori? El care e candidat de meserie????
5
0
La Constanta este iar blat la primarie. Daca nu ii opun un singur om lui Fagadau atunci Fagadau va fi primar. Rusine, PNL! Nu sunteti in stare sa prezentati un candidat credibil si nici sa va intelegeti cu celelalte partide anti-PSD. Voi va intelegeti cel mai bine cu PSD si vreti sa castige Fagadau.
6
3
tudorel chesoi are dreptate. fara o intelegere intre toti reprezentantii dreptei, chitac nu are nici o sansa. de multe ori castigarea alegerilor a depins de cateva voturi. partidele mici ca al lui tudorel chesoi devin vitale in majoritati consecrate si aproximativ egale in ochii opiniei publice.
3
2
ce fete de oameni cinstiti au astia
6
0
Futu ti gura matii de bou ce esti. Din cauza ta si capului tau prost o sa castige iar pesedeul. Cat de imputit poti sa fi ca om si sa vinzi iar sperantele constantenilor de "dreapta". Cretinule mergi si fa aliante cu pmp , usr si cine mai e de dreapta .cretinul dracului. Tu nu citesti comentariile si nu vezi ce se intampla sau asta vrei ?!
15
4
Si PNL a facut alianta cu PSD cand tu erai membru de partid.
10
2
PNL, CIUMA GALBENA ,COVID 19.
11
6
Jegurile din pnl si usr , prin manevrele pe care le-ati facut...Fagadau recastiga primaria fara emotii ! V-am votat de fiecare data , ordinarilor , gata....mie sila, sa nu va mai vad ! Votez psd , cel putin astia ma fura pe fatza , nu pe la spate precum curvele
13
7
Bai prostule ! Si PMP si USR te ajuta sa castigi in fata PSD. Daca tu crezi ca esti singur motul de pe KKT atunci o sa castige fagabou. Esti un mare idiot care va duce la castigarea alegerilor de catre Psd. Boule.
16
6
Ai inchis o strada intreaga in faleza nord sa ti faci casa! Escorcule
21
1
oare de ce nu se duc toti astia din poze sa faca o vizita de documentare in Italia? Sa vada daca este bine sa facem alegeri sau anticipate si alte prostii la care le este capul.....
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212