REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Aliatul ideal la sală: Sucul ieftin și natural care ajută mușchii să se dezvolte

Aliatul ideal la sală: Sucul ieftin și natural care ajută mușchii să se dezvolte

A.F. 13 februarie 2023 | 00:00 415

Multe băuturi și alimente pot furniza energia necesară unui sesiuni de sport. Un studiu britanic recent a descoperit chiar o proprietate interesantă a sucului unei anumite legume care ar contribui într-adevăr la întărirea mușchilor.

Aliatul ideal la sala: Sucul ieftin si natural care ajuta muschii sa se dezvolte

Există o băutură care, luată înainte de un antrenament, ar putea să întărească mușchii? Vești bune pentru sportivi: răspunsul este da, conform concluziilor unui studiu britanic recent. O echipă de cercetători de la Universitatea din Exeter și-a concentrat cercetările pe o anumită moleculă: nitratul alimentar. Rezultatele sale au fost publicate în revista „Acta Physiologica”.

Sfecla roșie

Această legumă foarte concentrată în nitrați dietetici este sfecla roșie. Studiile anterioare au evidențiat deja legătura dintre nitrat și o formă fizică mai bună. De data aceasta, oamenii de știință s-au întrebat cum acționează exact această moleculă pentru a avea această proprietate.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au colectat date de la zece participanți. Prezența nitratului a fost măsurată în salivă, sânge, mușchi și urină. La o oră după ingerarea nitratului, participanții au fost nevoiți să contracteze cvadricepsul, mușchiul coapsei, folosind un aparat timp de cinci minute. Oamenii de știință au observat apoi o concentrație de niveluri de nitrați în mușchii lor, crescându-le puterea fizică cu 7%.

Aliatul ideal la sala: Sucul ieftin si natural care ajuta muschii sa se dezvolte

Totuşi, ei admit limitele cercetării lor. Deși este recunoscut faptul că sucul de sfeclă este foarte concentrat în nitriți dietetici, participanții nu au ingerat nitratul în acest fel. În plus, participanții la experiment au fost exclusiv bărbați. Prin urmare, cercetătorii încurajează alte cercetări pe același subiect, dar variind mai mult participanții pentru a-și rafina rezultatele.

Vitamine și minerale

Sfecla, dincolo de concentrația sa în nitrați, oferă și vitamina A, B și C, precum și multe minerale. Este, de asemenea, un excelent antioxidant. Dacă sunteți interesat de proprietățile sucului său, cercetătorii subliniază că vi-l puteţi prepara singuri. Folosirea sfeclei crude este de preferat, deoarece această legumă pierde anumite vitamine în timpul gătirii, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468