REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Alimente permise în boala de reflux gastroesofagian

Alimente permise în boala de reflux gastroesofagian

Replica API 26 octombrie 2020 | 00:00 1319

Persoanele ce suferă de reflux gastroesofagian au simptome diferite, în funcție de tipul de aliment consumat. Astfel, pentru a putea identifica factorii alimentari și de stil de viață declanșatori ai simptomelor bolii, se recomandă păstrarea unui jurnal alimentar, scrie doc.ro.

Cereale și făinoase. Pâine, chifle, lipie și cereale integrale cu conținut scăzut de grăsimi, fără semințe sau fructe uscate, biscuiți cu conținut scăzut de grăsimi, orez, orz, ovăz, tăieței, spaghete, macaroane și alte paste.

Lactate cu conținut redus de grăsimi, lapte preparat cu făinos, fulgi de ovăz, gris, fidea, orez, brânzeturi degresate, puțin sărate, nefermentate: urdă, caș, brânză de vacă moale, braza tofu.

Carne slabă de pasăre (pui, curcan fără piele), peste proaspăt sau congelat, conserve în apă, în general orice tip de carne slabă, puțin condimentată.

Ouă fierte moi sau ochiuri în apă.

Legume proaspete, conservate prin congelare, zarzavaturi și legume tinere (fasole verde, mazăre, dovlecei, spanac, salată verde, etc) cartofi copți, fierți sau piure, gătite fără grăsimi.

Fructe proaspete, congelate, conservate în compot, cu excepția citricelor și a celor cu coajă lemnoasă (nuci, alune, migdale, fistic).

Grăsimi - unt proaspăt, nesărat, uleiuri vegetale obținute prin presare la rece, sosuri cu conținut redus de grăsimi și puțin condimentate. Se va adaugă ulei sau unt după prepararea termică a alimentelor.

Zahăr în cantitate redusă, prăjituri de casă cu aluat uscat sau fiert, budinci de gris sau orez, miere naturală, jeleuri, gem fără semințe, gelatină de fructe, bezele, șerbet.

Băuturi - apă minerală, plată, ceaiuri de plante

Condimente, ierburi aromate - pătrunjel, mărar, leuștean, tarhon, cimbru, chimen, dafin, scorțișoară, enibahar, anason, cuișoare, mâncăruri puțin condimentate, muștar și oțet cu moderație.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218