REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 8 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6388
13.4° Constanța Joi, 8 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6388

Alimentele care ameliorează simptomele neplăcute date de alergiile de sezon

Alimentele care ameliorează simptomele neplăcute date de alergiile de sezon

A.F. 26 mai 2023 | 00:00 107

În cazul în care suferiți de alergii sezoniere, știți cât de deranjante pot fi simptomele acestora. Astfel, Jenna Volpe, un dietetician nutriționist din Austin, Texas, a remarcat că, deși este nevoie de mai multe cercetări, a descoperit că există anumite alimente și plante care pot ajuta la combaterea alergiile de sezon, relatează The New York Post.

Alimentele care amelioreaza simptomele neplacute date de alergiile de sezon

Varza de Bruxelles este bogată în vitamina C

„Vitamina C este un micronutrient solubil în apă care se găsește în multe legume. Aceasta poate juca mai multe roluri importante în organism, precum ar fi în combaterea alergiilor, deoarece ajută la reglarea răspunsurilor inflamatorii naturale ale organismului", a afirmat Katie E. Golden, MD, editor medical la GoodRx (GoodRX.com) din Charlotte, Carolina de Nord.

Legumele bogate în vitamina C sunt: broccoli, conopidă, varză și varză de Bruxelles.

Urzica poate modifica ciclul menstrual

Puteți cumpăra această plantă de la magazin, însă este recomandat să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a integra frunzele de urzică în dietă.

„S-a constatat în studiile clinice că frunzele de urzică sub formă de ceai sau tinctură ameliorează simptomele rinitei alergice", a declarat Volpe.

„Deși mecanismele exacte sunt necunoscute, s-a speculat și s-a emis ipoteza că urzica are un ușor efect antihistaminic în organism", a mai adăugat ea.

„Deoarece urzica poate modifica ciclul menstrual și poate contribui la avort spontan, femeile însărcinate nu ar trebui să folosească urzica", se arată pe blogul Mount Sinai.

Portocalele sunt bogate în vitamina C

Pe lângă portocale, nu treceți cu vederea alte citrice, precum ar fi clementinele.

„Există o serie de fructe diferite care conțin vitamina C, despre care se știe că sprijină sistemul imunitar", a declarat Golden. „Portocalele, de exemplu, conțin vitamina C și mici studii arată că ar putea fi de ajutor în cazul alergiilor".

Mierea

Mierea conține un nivel ridicat de propolis. Volpe a afirmat că este o fană a acesteia datorită presupuselor sale beneficii asupra sănătății, dintre care unele se pot dovedi utile pentru simptomele alergiilor sezoniere.

„Mierea conține un nivel ridicat de propolis, o substanță despre care s-a constatat că are o mulțime de proprietăți de îmbunătățire a sănătății, inclusiv inhibarea mastocitelor (tipul de celule implicate și în reacțiile alergice)", a declarat Volpe.

Volpe a subliniat că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma acest lucru.

Sparanghel

Sparanghelul este bogat în quercitină, care este un tip de antioxidant care se găsește în multe tipuri de fructe și legume.

„În cercetările clinice, quercitina a fost considerată eficientă pentru a ajuta persoanele cu rinită alergică”, a afirmat Volpe.

Alimentele bogate în quercitină sunt ceapa roșie, sparanghelul și caperele.

„Adăugarea de capere în mâncare poate fi contraindicată pentru unele persoane care trebuie să limiteze sodiul, dar ar putea fi utilă, cu moderație, pentru unele persoane cu alergii sezoniere", a spus Volpe.

Kale

În timp ce Golden a avertizat că nu există niciun aliment care să fi dovedit 100% că ajută în cazul alergiilor, multe legume sunt bogate în nutrienți despre care se știe că au proprietăți antiinflamatorii și, prin urmare, pot fi utile.

„De exemplu, quercitina, care poate fi găsită în kale, spanac, broccoli și ceapă, acționează ca un compus antihistaminic", a explicat ea. Este recomandat să vă consultați medicul înainte de a vă schimba dieta, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292