REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Alimentele care pot duce la cancer. Cea mai neprietenoasă dietă pentru organism

Alimentele care pot duce la cancer. Cea mai neprietenoasă dietă pentru organism

Replica API 10 februarie 2022 | 00:00 788

Există câteva alimente care dacă sunt consumate în exces pot duce la cancer, în timp. Medicii ne sfătuiesc să urmăm dieta mediteraneeană pentru un stil de viață sănătos.

”Carnea roşie conţine foarte multe grăsimi şi din păcate fermentaţia acestui tip de carne la nivelul intestinului duce la anumiţi compuşi care pot să ajute la transformarea celulelor normale sau a unor polipi în celule canceroase. Din păcate, dieta românească nu este prea prietenoasă.

Stresul duce la o scădere a sistemului imunitar. Orice scădere a sistemului imunitar duce la o scădere foarte puternică a florei împotriva tumorilor. Să nu ne stresăm şi să bem doar cu ocazia zilei de naştere” a explicat medicul Alexandru Onofrei.

Alimentele care duc la cancer, în timp

”Sunt alimente care au legătură cu patologia. Sunt alimente foarte procesate care au legătură cu cancerul, nu neapărat digestiv. Sunt şi pe de altă parte şi alimente care sunt dovedite că fac bine, cum ar fi dieta mediteraneană.

Alimentele foarte procesate, cu grăsimi sau carnea roşie în exces, exces fiind zilnic fac rău.

Sunt legături nu doar cu obezitatea, ci şi cu bolile de inimă, ateromatoza accelerată pentru că tu generezi inflamaţia prin creşterea colesterolului, acidului uric. Cumva se duc către o ţintă de inflamaţie, care pe termen lung, ne afectează.

Alimentele foarte procesate pe de altă parte, conţin şi foarte mulţi conservanţi. Carnea roşie, găsimile combinate cu fumatul, dar şi cu lipsa mişcării, sunt factori de risc independeţi, şi pentru boli cardio vasculare şi pentru cancer" a explicat gastroenterologul Lucian Negreau, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272