REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Alimentele care pot fi toxice pentru copii

Alimentele care pot fi toxice pentru copii

Replica API 14 iunie 2022 | 00:00 643

O alimentaţie sănătoasă în cazul copiilor nu înseamnă doar reducerea riscului de obezitate, diabet şi boli de inimă, ci şi evitarea afecţiunilor aparatului urinar. Mai mult, unele alimente pot fi toxice pentru rinichi, dacă sunt consumate la o vârstă nepotrivită sau într-o cantitate prea mare.

Carnea, sarea, alimentele de tip fast-food, băuturile acidulate, dar şi unele medicamente pot dăuna copiilor dacă sunt consumate la vârsta nepotrivită. Şi asta pentru că rinichiul nu este capabil să metabolizeze şi se poate ajunge chiar la insuficienţă renală. Aflăm mai multe detalii de la prof. dr. Mihaela Bălgrădean, medic primar pediatru, șef secție Nefrologie, la spitalul Marie Curie, scrie digi24.ro.

„În perioada de dezvoltare a copilului, întâlnim mai multe etape care sunt fiziologice şi care fac parte din creşterea şi dezvoltarea lui. În primele luni de viaţă şi până la vârsta de doi ani, funcţia renală nu este pe deplin dezvoltată. Astfel, copilului îi este imposibil să metabolizeze corect anumite alimente.

Există etape în ceea ce priveşte alimentaţia. Astfel că, în primele patru, şase luni de viaţă, este indicat să primească o alimentaţie exclusiv lactată, ideal ar fi cu lapte de mamă. Mai târziu se începe şi diversificarea alimentaţiei cu legume şi mai târziu cu fructe şi şi mai târziu cu tot ce înseamnă cereale şi progresiv cu proteine, fie din cereale solide, şi mai târziu cu cele din carne. Carnea trebuie introdusă spre vârsta de şase, şapte luni.

Sarea este nocivă pentru copiii mici. Recomandările de a nu utiliza sare până la vârsta de un an sunt universale. Aşa cum nu este recomandat să se administreze lapte de vacă copilului cu vârsta de până un an,” explică prof. dr. Mihaela Bălgrădean.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212