REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Alimentele care scad colesterolul

Alimentele care scad colesterolul

Replica API 14 martie 2022 | 00:00 726

Studiile arată că uleiurile vegetale și semințele ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Dezavantajul este că îngrașă. În ce cantități pot fi consumate, dar și ce alimente trebuie să evite persoanele care au hipercolesterolemie aflăm chiar acum, scrie digi24.ro.

Alimentele care pot scădea nivelul colesterolului sunt cele bogate în fitosteroli, spun medicii.

Acești compuși, fitosterolii, intră în competiție pentru absorbția colesterolului din alimentele grase, de origine animală și atunci nu se mai absoarbe colesterolul de acolo și se absorb acești fitosteroli, având ca rezultat scăderea nivelului colesterolului din sânge.

Uleiurile și semințele scad colesterolul, dar îngrașă

Așadar, introduceți în alimentație uleiuri vegetale presate la rece și semințe de tot felul, dar atenție la cantitate.

Mai mult de un pumn, două de semințe maxim pe zi și o lingură, maxim două de ulei de floarea-soarelui sau de măsline nu sunt recomandate, pentru că apoi trecem în partea în care ajutăm organismul să câștige în greutate și nu ne dorim acest lucru.

Orice ulei vegetal presat la rece putem folosi în salate și este recomandat să le alternăm, pentru că grăsimile din compoziția lor diferă, dar dacă vrem să prăjim ceva, indicat ar fi să virăm către uleiul de măsline extra virgin care este mult mai stabil termic față de celelalte tipuri de uleiuri vegetale.

Alimente de evitat dacă aveți colesterolul mărit

Dacă aveți colesterolul mărit, evitați grăsimile de tip saturat. Acestea se găsesc în carnea grasă precum ceafa de porc, kaiserul, șunca, pielea de pui.

În afară de carnea grasă și alimentele care conțin în compoziția lor carne grasă, ar fi de evitat și lactatele care au un procent mare de grăsimi saturate, precum brânza dură sau iaurturile de 10% grăsime, smântâna și, neaparat de luat în calcul, cantitatea de unt care intră în compoziția dulciurilor, covrigeilor sau altor produse de patiserie.

Nu doar alimentația ajută la scăderea colesterolului, ci întreg stilul de viață. Este extrem de important să faceți mișcare, să renunțați la fumat și, de ce nu, să vă mai relaxați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272