REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Alimentul surprinzător recomandat de un cardiolog: „Este prietenul inimii”

Alimentul surprinzător recomandat de un cardiolog: „Este prietenul inimii”

Valentina CAMARA 23 ianuarie 2023 | 00:00 413

Steven Gundry, medic cardiolog și instructor în nutriție funcționala, spune că usturoiul este unul dintre cele mai subevaluate alimente benefice pentru sănătatea inimii.

Alimentul surprinzator recomandat de un cardiolog: „Este prietenul inimii”

Beneficiile pentru inima ale usturoiului

Unele dintre aceste beneficii sunt legate de cele de la nivelul intestinelor, scrie Mind Body Green. Usturoiul este bogat in fibre prebiotice, esențiale pentru înmulțirea probioticelor (bacteriile bune) din intestine.

Potrivit unui studiu publicat de Journal of Cardiovascular Disease Research, probioticele reduc producția de colesterol, reduc nivelul acizilor produși de bila si chiar se hrănesc cu excedentul de colesterol.

Alte studii au sugerat ca pre-, pro- si simbioticele pot juca un rol in sănătatea sistemului cardiovascular.

„Nu doar ca este un prebiotic minunat, dar are și proprietăți antibacteriene, ceea ce, daca urmezi teoria bolilor de inima infecțioase – cum fac eu – poate explica de ce consumatorii de usturoi au mai puține placi in artere”, a Gundry despre usturoi.

Usturoiul reduce riscul de infectii

Teoria bolilor cardiace infecțioase susține că expunerea la anumiți agenți infecțioși, precum virusuri, bacterii și paraziți, poate duce la acumularea de plăci în artere (arteroscleroza) și în dezvoltarea bolilor coronariene.

Întrucât usturoiul are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene si antivirale, poate reduce riscul de a dezvolta o infecție si, implicit, riscul de a avea probleme cardiace.

„Am multi pacienți despre care as fi putut spune ca au un nivel oribil de placi, dar care nu aveau nimic la angiografie. Iar cercetările științifice asupra consumului de usturoi si riscului de boli cardiovasculare pare să susțină asta, de asemenea. Așa că spune-i partenerului tău că merită să mirosi a usturoi”, a conchis Steven Gundry, potrivit realitatea.net .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272