REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Alin Artimon: "Este victoria jucătorilor, ei au depus efortul, pe ei a fost presiunea"

Alin Artimon: "Este victoria jucătorilor, ei au depus efortul, pe ei a fost presiunea"

Replica API 3 decembrie 2012 | 00:00 151

Se vede luminiţa de la capătul tunelului?

Se vede luminiţa de la capătul tunelului?

Exact în momentul în care toată lumea se pregătea să aprindă lumânarea Farului, marinarii au câştigat în mod surprinzător, având în vedere locul din clasament şi numărul de puncte, derby-ul judeţului Constanţa, împotriva echipei situate în acel moment pe locul 3, Săgeata Năvodari, scor 2 - 5. "Rechinii" au arătat că dacă echipa este concentrată şi motivată, victoria vine de la sine. În urma acestei etape, Farul Constanţa a acumulat 9 puncte, dar se menţine lanterna roşie a seriei a II-a din liga secundă. Antrenorul grupării constănţene, Alin Artimon, a vorbit despre cum a pregătit jocul de sâmbătă, unde va pleca echipa în cantonament şi alte detalii din cadrul echipei într-un interviu acordat cotidianului "Replica":

Reporter: Care sunt lucrurile pozitive pe care le-aţi extras după victoria clară din meciul de sâmbătă?

Alin Artimon: În primul rând calitatea jocului prestat şi în al doilea rând rezultatul. Este păcat că această formă sportivă şi care le-am avut în acest joc vin pe final de stagiune, deşi la Brăila am prestat un joc foarte bun, unde am avut nu mai puţin de şase ocazii imense, patru dintre ele 1 contra 1, iar Brăila a ajuns o singură dată în careu şi ne-a dat gol. Nu este o surpriză modul în care echipa s-a exprimat vis-a-vis de ultimul joc pe care l-am avut.

Rep.: Ceea ce a jucat echipa s-a reflectat pe tabela de marcaj?

A.A.: De data asta da, faţă de alte jocuri în care nu am reuşit. Am greşit mai puţin ca-n alte dăţi pe faza defensivă, am reuşit un plus de organizare faţă de adversarii noştri şi cred că i-am surprins cu superioritate în zona centrală, cu 3 contra 2. Am reuşit să-l blocăm bine pe Ovidiu Vezan, cel care face jocul în mod constant la Săgeata Năvodari şi benzile terenului, acolo unde ei sunt puternici.

Rep.: Ce le-aţi spus jucătorilor înainte de meci?

A.A.: Nimic deosebit faţă de celelalte meciuri, şi până acum şi-au dorit să câştige, dar jocul a curs către o altă direcţie, iar atât timp cât sunt aproape de ei, cum am stat şi acum pe bancă, echipa nu o să-şi shimbe niciodată atitudinea.

Rep.: Sunteţi de părere că a fost cel mai bun joc al echipei din acest campionat?

A.A.: Nu. Au fost jocuri la fel de bune cu Braşov, cu Tulcea, la Botoşani, la Brăila, deci prin prisma jocurilor amintite cam p-acolo. Să ştiţi că noi nu spunem, noi lucrăm pe teren. O săptămână sau două săptămâni am avut avantajul că am stat. Noi nu pregătim jocul la tablă, nu merge asta. Noi lucrăm altfel, de aceea se vaită jucătorii că lucrează foarte mult tactic.

Rep.: Se spune că un antrenor de valoare se vede la pauză şi la schimbări. Cum aţi motivat jucătorii la pauză să menţină avantajul obţinut?

A.A.: Am căutat să gestionăm corect pauza. Am comis erori pe benzile terenului, în special la Băjan şi am căutat să le reglăm. Am căutat să rămânem în joc şi să nu le dăm posibilitatea să intre pe un început de repriză. Am vrut să facem presiune cât mai departe de poartă şi să nu ne ascundem după 2 - 0 şi să refuzăm jocul, pentru că ştiam că Săgeata este o echipă care pierde jocul de multe ori din mână dar îl recâştigă tot la fel de repede. Am căutat să comitem cât mai puţine erori, să ne apărăm cât mai departe de poartă şi dacă putem să închidem jocul cu un 3 - 0 care consideram eu că va fi final, pentru că la 3 - 0 era greu de crezut că mai putem pierde partida.

Rep.: Dacă la înfrângeri aţi luat întotdeauna vina asupra dumneavoastră, puteţi lua "vina" acestei victorii tot asupra dumneavoastră?

A.A.: Nu! Victoria este a lor pentru că au reuşit să facă ceea ce ne-am propus. Este victoria jucătorilor pentru că ei au depus efortul şi pentru că pe ei a fost presiunea acestui joc şi al acestui sfârşit de tur. Una era ca echipa să termine la -6, în condiţiile în care am jucat foarte multe meciuri în deplasare, iar ele se vor întoarce în retur, şi alta era să termine la -9, la distanţă de 5 puncte faţă de următoarea echipă. Am încercat oarecum să ştergem din impresia modestă pe care am lăsat-o, faţă de ceea ce cred eu că am putea exprima.

Rep.: În urma acestei victorii, a reuşit vreun jucător care a dezamăgit şi a fost pus pe lista de transferuri, să vă facă să vă răzgândiţi?

A.A.: Nu trag niciodată concluzii vis-a-vis de un jucător după un joc. Cei care vor părăsi clubul, vor fi cei care nu au dat randament şi cei care nu au calitatea să rămână la nivelul Farului.

Rep.: Unde-şi va desfăşura echipa stagiul de pregătire în această iarnă?

A.A.: Noi am reuşit să proiectăm un program de pregătire de nu mai puţin de două luni. De când am venit am căutat să găsesc variante mai ieftine, să cumpărăm din timp bilete de avion şi astfel de facilităţi. Va fi un prim cantonament pe care-l vom desfăşura la stadion, iar cel de-al doilea în Antalya, care va dura 12 zile.

Rep.: Au fost zvonuri în legătură cu venirea la echipă a fostului jucător Ben Teekloh. Sunt adevărate?

A.A.: Am văzut doar declaraţia lui. Nu-l cunosc şi nu aş vrea să vorbesc despre un jucător care ar putea fi foarte bun, dar eu nu-l ştiu.

Rep.: Simţiţi că jucătorii au prins curaj după această victorie?

A.A.: Vestiarul ăsta a trecut prin foarte multe în ultima vreme, a trecut printr-o schimbare de mentalitate, de la un grup de jucători care credeau că li se cuvine totul, la o egalitatea de-adevăratelea în vestiar, nu unii să fie mai egali decât ceilalţi. S-a trecut la decizii comune ale vestiarului, la o muncă comună, nu doar unii da şi alţii mai puţin. Din păcate întotdeauna există reacţii adverse, dar în acest moment Farul are un vestiar care ştie în ce direcţie să se îndrepte şi care poate să se ordoneze singur, fără intervenţii din exterior, dar toate acestea au costat în timp, destul de scump.

Rep.: Această egalitate a vestiarului a venit în urma rezultatelor sau pentru că aşa aţi dorit dumneavoastră?

A.A.: A venit pentru că aşa mi-am dorit eu de la bun început şi aşa va fi atâta timp cât voi fi eu antrenor aici, chiar dacă au fost anumite reacţii.

Rep.: Îi simţiţi pe fani alături de echipă şi de dumneavoastră?

A.A.: Pe mine m-a deranjat un lucru şi o să le transmit personal.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272