REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.3° ConstanÈ›a Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
7.3° ConstanÈ›a Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Alin Nica cere Senatului abrogarea revocării din CNI, după clasarea sesizării ANI

Alin Nica cere Senatului abrogarea revocării din CNI, după clasarea sesizării ANI

Victor ROTARU 24 octombrie 2023 | 00:00 198

PreÅŸedintele PNL TimiÅŸ, Alin Nica, a declarat că va cere Senatului abrogarea revocării sale din Consiliul NaÅ£ional de Integritate (CNI), după ce procurorii au clasat sesizarea AgenÅ£iei NaÅ£ionale de Integritate (ANI) prin care acesta era acuzat că s-ar fi aflat în de conflict de interese.

Alin Nica cere Senatului abrogarea revocarii din CNI, dupa clasarea sesizarii ANI

Alin Nica a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în 12 septembrie, o "coaliÅ£ie PSD - USR" a votat în Senat revocarea sa din Consiliul NaÅ£ional de Integritate fără niciun temei legal, la solicitarea grupului PSD din Camera DeputaÅ£ilor, condus de Alfred Simonis, liderul PSD TimiÅŸ, care a semnat solicitarea revocării.

Liderul filialei judeÅ£ene liberale, care este ÅŸi preÅŸedinte al Consiliului JudeÅ£ean (CJ) TimiÅŸ, a adăugat că va urma o analiză pentru a se vedea dacă va depune ÅŸi o plângere penală pentru denigrare.

"Revocarea mea a fost orchestrată în jurul unui dosar fabricat politic, asupra căruia procurorii s-au pronunÅ£at săptămâna trecută ÅŸi l-au clasat pe 16 octombrie, în care sunt demontate absolut toate capetele de acuzare ale ANI, care a fost ÅŸi va fi folosită de de PSD ÅŸi Alfred Simonis, în scop politic. (...). Mecanismul este simplu: o persoană plătită depune o sesizare la ANI sau la alte instituÅ£ii, prin care reclamă diverse speÅ£e, evident că procurorii ÅŸi inspectorii ANI sunt obligaÅ£i să cerceteze, timp în care oponenÅ£ii politici intoxică spaÅ£iul public cu minciuni ascunse în spatele unor aÅŸa zise declaraÅ£ii politice, cu scopul vădit de a produce daune de imagine adversarilor lor politici (...). Sunt scheme de linÅŸaj mediatic. Acum, că este clar că revocarea mea din Consiliul NaÅ£ional de Integritate a fost regizată, nedreaptă ÅŸi nelegală, cer demisia lui Alfred Simonis (din funcÅ£ia de preÅŸedinte interimar al Camerei DeputaÅ£ilor, n.r.), iniÅ£iatorul demersului. Îi provoc să-ÅŸi dea demisia pe toÅ£i cei care au votat pentru revocarea mea, în frunte cu Alfred Simonis ÅŸi senatorul fără ÅŸcoală Raoul Trifan (USR). Solicit Senatului să abroge revocarea mea ÅŸi astfel să renunÅ£ la procesul pe care l-am iniÅ£iat, de anulare în instanÅ£a de contencios administrativ a acestei hotărâri nedrepte ÅŸi nelegale", a afirmat Alin Nica.

Liderul liberalilor timiÅŸeni a mai subliniat că Uniunea NaÅ£ională a Consiliilor JudeÅ£ene sprijină demersul său ÅŸi abrogarea demiterii sale, arătând că tratamentul la care a fost supus este nedrept ÅŸi lipsit de argumente juridice.

"CNI este singura instituÅ£ie care are atribuÅ£ii de control asupra ANI. Voi reveni în CNI ÅŸi voi devoala public toate disfuncÅ£inalităţile acestei instituÅ£ii ÅŸi cum aceasta riscă să fie folosită ÅŸi mai mult pentru hărÅ£uirea unor oameni nevinovaÅ£i. Voi continua să devoalez abuzurile ANI ÅŸi să monitorizez activ activitatea acestei instituÅ£ii. Nouă din zece persoane reclamate de ANI la Parchet ajung să fie declarate în final nevinovate, aÅŸa cum este ÅŸi cazul meu. Este un procent extraordinar de mare, ceea ce face ca această breşă din activitatea ANI să fie folosită de politicieni rău intenÅ£ionaÅ£i pentru a otrăvi opinia publică, pentru a termina cariere politice ÅŸi administrative. Alfred Simonis, exponent al politicii răului, are ÅŸi resursele ÅŸi poziÅ£ia să facă rău ÅŸi îÅŸi foloseÅŸte aceste poziÅ£ii de forţă pentru a denigra ÅŸi a compromite oamenii pe care nu-i poate controla", a menÅ£ionat liberalul.

Alin Nica a precizat că în cazul său, ÅŸase din cele nouă capete de acuzare la adresa sa vizau finanÅ£area bisericii.

"Este o mare ipocrizie din partea lui Alfred Simonis, care se laudă cu finanÅ£area unor biserici. În ceea ce mă priveÅŸte, el s-a folosit de biserică pentru a mă denigra ÅŸi ataca. FoloseÅŸte biserica doar ca pretext, ca sursă de voturi pentru a câÅŸtiga câteva voturi în plus. Ca bun creÅŸtin, eu îl iert, dar sunt convins că nu se va opri aici. Atrag atenÅ£ia ÅŸi cer oprirea practicii existente la nivel de ANI, prin care sunt trimise comunicate de presă, pe care sunt construite adevărate linÅŸaje mediatice plătite pentru a ca diferiÅ£i oponenÅ£i să fie terminaÅ£i politic. Este nevoie de o schimbare politică (...) care pleacă din rândul comunităţilor care îÅŸi folosesc aparatul critic pentru a vota inteligent. Vom analiza dacă este cazul să ne adresăm instanÅ£ei pentru denigrare", a adăugat Alin Nica.

Preşedintele PNL Timiş a mai afirmat că urmează o campanie electorală fără precedent şi se aşteaptă să fie plină de astfel de acţiuni, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407