REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Alin Nica: Demiterea de la şefia organizaţiei PNL Timiş echivalează practic cu o excludere din partid

Alin Nica: Demiterea de la şefia organizaţiei PNL Timiş echivalează practic cu o excludere din partid

Victor ROTARU 28 martie 2024 | 00:00 192

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, este de părere că demiterea lui, de către Biroul Politic Naţional al PNL, de la şefia organizaţiei liberale Timiş echivalează practic cu "o excludere" din partid.

Alin Nica: Demiterea de la sefia organizatiei PNL Timis echivaleaza practic cu o excludere din partidAlin Nica

"Am aflat cu neplăcere că TimiÅŸul ÅŸi timiÅŸorenii au fost vânduÅ£i, ca la piaţă, pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului NaÅ£ional Liberal din TimiÅŸ. Am aflat, aÅŸa mi-au spus colegii, că PNL a cedat ÅŸantajului PSD cu anticipatele, cedând TimiÅŸul ÅŸi TimiÅŸoara către PSD ÅŸi evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naÅ£ionale. Mă bucur dacă eu ÅŸi colegii mei de la TimiÅŸ suntem sacrificaÅ£i pentru România. Fac cu drag acest sacrificiu, aÅŸa cum l-au făcut miile de timiÅŸoreni, în 1989, dar nu pot să accept ÅŸi niciunul dintre colegii mei nu acceptă să fim sacrificaÅ£i, aÅŸa cum am fost de fapt, pentru ÅŸantajul PSD. TimiÅŸul ÅŸi TimiÅŸoara nu vor fi păcăliÅ£i. Oamenii din TimiÅŸ ÅŸi din TimiÅŸoara vor ÅŸti să aleagă. (...) Mi-am luat rămas bun de la colegii mei (...) pentru că pentru noi, cei de la TimiÅŸ, această demitere echivalează practic cu o excludere din Partidul NaÅ£ional Liberal, pentru că nu vom avea ÅŸansa să apărăm ideile unui proiect de dreapta, în jurul PNL, în judeÅ£ul nostru", a declarat Alin Nica, marÅ£i, după ce a plecat de la ÅŸedinÅ£a BPN al PNL.

El a precizat că nu vrea să ia decizii "la cald, sub imperiul emoÅ£iilor", că se va consulta cu familia ÅŸi cu colegii din filială în privinÅ£a hotărârii sale.

"E o decizie foarte grea, am fost ÅŸi sunt membru PNL de 20 de ani, sunt liberal ÅŸi voi fi liberal în continuare. Indiferent ce decizie voi lua, vreau să mă consult cu familia, vreau să mă consult cu colegii mei din filială, cu cei care ÅŸi-au pus încrederea în mine ÅŸi voi vedea ce voi face pe viitor. (...) Îmi doresc să candidez în continuare, vreau să văd care sunt opÅ£iunile pe care le am la dispoziÅ£ie ÅŸi după aceea (...) voi anunÅ£a", a adăugat Nica.

Liberalul nu a exclus posibilitatea de a candida ca independent pentru şefia CJ Timiş, dar a subliniat că "are şi alte opţiuni".

Întrebat dacă printre opÅ£iuni se numără ÅŸi candidatura din partea AlianÅ£ei Dreapta Unită, Alin Nica a răspuns: "Evident că da".

Potrivit lui Nica, "colegii liberali au ciuruit idealurile aspiraţiile şi dorinţele electoratului de dreapta din Timiş".

"În 1989 noi ne am luptat (...) pentru dreptul întregii ţări de a avea o politică curată, o politică transparentă, o politică aproape de cetăţeni. Ei bine, prin aceste decizii oculte luate în spatele uÅŸilor închise, pe combinaÅ£ii, pe interese care sunt departe de nevoile oamenilor, ne-am îndepărtat foarte mult de aceste idealuri pentru care unii ÅŸi-au pierdut viaÅ£a. E mare păcat. Plec de aici, de la BucureÅŸti, cu inima împăcată că am făcut tot ce îmi stă în putinţă pentru cei peste 104.000 de timiÅŸeni care ne-au dat încrederea în 2020 ÅŸi m-am luptat împotriva 'dictatelor' de la BucureÅŸti. Îmi exprim speranÅ£a că flacăra RevoluÅ£iei din TimiÅŸoara nu a murit ÅŸi va continua, chiar dacă eu sunt singurul care am avut curajul să iau atitudine împotriva acestei nedreptăţi care se face pentru TimiÅŸ ÅŸi TimiÅŸoara", a explicat Alin Nica.

El a precizat că nu a primit din partea liberalilor "niciun argument logic şi viabil" pentru el, pentru timişoreni şi timişeni.

"Extremismul în Europa a proliferat acolo unde conducerile partidelor mainstream au fost slabe. Este cazul ÅŸi la noi în România. Din păcate, PNL ÅŸi PSD au conduceri foarte slabe, nu transmit emoÅ£ie ÅŸi nu transmit încredere în rândul cetăţenilor ÅŸi acest lucru se vede prin proliferarea extremismului. (...) Răspunderea pentru această decizie dezastruoasă pentru PNL trebuie ÅŸi va aparÅ£ine conducerii partidului. (...) Nu pot să-mi asum eu un eÅŸec al PNL-ului în alegeri ÅŸi al construcÅ£iei acesteia", a mai susÅ£inut Nica.

Întrebat despre experienÅ£a politică a lui Nicolae Ciucă, el a răspuns: "Evident că nu are experienţă politică, dar nici măcar acest lucru nu este un handicap, dar, atunci când ai o grămadă de oameni cu experienţă politică în jurul tău, ai mai multe aÅŸteptări".

"Ceea ce se întâmplă la TimiÅŸ e foarte grav. Ne îndreptăm către disoluÅ£ia PNL în TimiÅŸ, către validarea ca unic proiect de dreapta a AlianÅ£ei Dreapta Unită, pentru că PNL nu va avea niciun exponent care să lupte în aceste alegeri locale în judeÅ£ul TimiÅŸ. Tot ceea ce se întâmplă în TimiÅŸ va avea un efect de contagiune în toată regiunea ÅŸi nu numai, inclusiv la BucureÅŸti, pentru că liberalii autentici sunt sideraÅ£i de astfel de abordări netransparente ÅŸi pe sub masă", a transmis Alin Nica, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272