REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ALINA BICA, declarații-BOMBĂ în fața JUDECĂTORILOR ITALIENI

ALINA BICA, declarații-BOMBĂ în fața JUDECĂTORILOR ITALIENI

Replica API 19 iulie 2020 | 23:14 5213

„Fostul procuror anti-mafia român ajunge în închisoarea din Trani”, titrează „la Gazzeta del Mezzogiorno”, prezentând detalii despre audierea Alinei Bica în fața judecătorilor italieni solicitați să valideze arestarea, în baza mandatului european, scrie Gazeta Românească.

Alina Bica

Fosta șefă DIICOT, prinsă săptămâna trecută în Italia, locuiește în Regiunea Puglia din sudul Italiei de circa un an, unde a găsit de lucru ca consultant legal pentru unele companii din zona Brescia.

Cu puțin timp înainte de carantină, Bica s-a mutat la Altamura (localitate lângă Bari), unde trăiește și lucrează partenerul ei: aici și-a declarat domiciliul și aici poliția a găsit-o.

Alina Bica s-a prezentat luni dimineață în fața judecătorilor Secției a treia penală. Ea a spus că în cazul în care rămâne definitivă condamnarea ei, vrea să o execute în Italia pentru că în România jumătate din deținutele din penitenciarul de femei au ajuns acolo în urma investigațiilor DIICOT.

„Acuzele împotriva mea sunt instrumentate – a declarat Bica în italiană -, nu am comis nicio infracțiune și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători. Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare: trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare, ar fi spus Alina Bica judecătorilor, conform sursei citate, scrie stiripesurse.ro.

Judecătorii (președintele completului Giovanni Mattencini) au apreciat tocmai faptul că Bica are atât domiciliul în Italia, cât și o ocupație stabilă aici.

“Doamna Bica vrea să se apere pe fondul acuzațiilor – a declarat avocatul ei, Cristian Di Giusto din Bari -, asupra cărora Înalta Curte de Justiție din România va trebui să se pronunțe din nou, și va cere o revizuire a procesului și, eventual, și un apel la CEDO, care deja s-a ocupat de caz. ”

România a fost adesea sancționată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru că nu a reformat sistemul judiciar, așa cum i s-a impus la aderarea la Uniunea Europeană: justiția este considerată încă prea dependentă de puterea executivă, iar unii observatori independenți au recomandat pentru statele membre, un moratoriu privind extrădările în România până la depășirea problemelor critice, mai notează cotidianul italian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si barbasu? bine, oricum era pa individu, acuma e cu parteneru, cica...
2
0
locuieste de 1 an .......si polizia abia acum a gasit-o????
2
0
Un strigoi
0
0
asta,ca si toti sparlamentarii,gaborii,securistii din ccr,pesedistii,daca.i pui la masa sa scrie 5rinduri din capul lor,nu sint in stare. Panarama semianalfabeta pusa politic a furat de a rupt.luati.i banii si ei si lui udrea si bagati.le la pirnaie,linga carmen dan,veorica dracila,grapini,renate,sulfina,benzina,rovana,rexona si alte panarame de care ne.a umplut base,ca latzeii!
5
0
scrie in articol ca Bica si-a luat serviciu. Asa se scrie corect, serviciu. De Udrea nu stiu. Dar mai intereseaza-te si tu, ca sa poti dormi linistit noaptea!
5
2
Daca esti nevinovata intoarce-te acasa
7
4
Ca justitia din Romania sa isi faca treaba pana la capat si sa scoata in evidenta faptul ca de fapt, aceasta doamna a realizat o retea de crima organizata paralela cu cea pe care o avea in competenta. Din reteaua de crima organizata realizata de dansa, au facut parte multi oameni de afaceri, dar si sefi de institutii. Va rog sa verificati dosarele de mare coruptie si veti vedea ca in majoritatea, doamna Bica are cel putin calitatea de martor. Deci, cine are ceva cu dansa in Romania????
11
0
din ce bani traieste saraca asta ca si elena udrea de cind sunt plecate ? Si-au luat servici ?
14
0
Dupa distinsa dna, jumatatate din femeile condamnate au a face cu crima organizata, dar e bine ca barbatii e mai cuminti.Sa fii croitorul codurilor penale si sa probezi pe tine pare o culme a justitiei.
20
0
este cea mai pericoloasa
7
0
nu poti sa stai la parnaie...interesant...
18
2
L-a infundat pe Berbeceanu...sa-i dea pe viata!
12
6
Cat tupeu, cata nesimtire,cata sfidare la adresa romanilor! Si sa vezi ca auoritatile de 2 bani din rom vor sta ca vitele si nu vor face nimic Si bica si udrea si basescu trebuie sa faca ani grei de puscarie ca au jefuit tara, in dchimb se lafaie in bani, terenuri, avantaje. Deci.....tara de cacat
28
2
Tengura de cordaciune. Treci la cusca la Roymania. Ce? Ai impresia ca ini talia nu o sa te futa aia cu pla indoita? Stai linistita ca daca te vor alde seico inapoi in tara te aduc cu maximum de urgenta, vezi mazare. Hai vino si adu si tu niste mozzarella de puglia in dinti.
16
2
Derbedoaico daca erai nevinovata de ce ai fugit din tara? La puscarie cu tine ca acolo iti este locul.
18
2
...astia au prins-o pe Alba ca zapada...prea-curata...prea - nevionovata...confiscare extinsa a averii...pana la al 7-lea neam...
29
1
ce femeile nu pot sa fure,sau sa minta, sau sa faca trafic de influenta?unde vreti sa fugiti,veniti acasa in paradis ,unde este ghita?
19
1
spune alina cum spargeai spagile de la infractori la paris,cum te.a pus basemare sefaantimafia cind tu deabia legi doua vorbe de inteligenta ce esti! la puscarie cu udrea!
29
6
De unde stie ea legile din Italia?; cata caterinca ieftina!
21
7
Cand erai cu udrea la paris, totul era superb. Nenorocitilor.
49
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212