REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Alina Bica, mărturii din exil, la camera ascunsă

Alina Bica, mărturii din exil, la camera ascunsă

Ana Maria LIPAN 18 martie 2023 | 15:35 4237

Alina Bica, fosta șefă DIICOT, exilată în Italia a fost surprinsă cu camera ascunsă de jurnaliști, care au profitat de moment și au luat-o la întrebări. Bica a vorbit despre condamnarea ei, dar și despre refugiul pe care l-a găsit în Peninsulă, pentru a evita închisoarea.

Alina Bica, marturii din exil, la camera ascunsa

Într-un material filmat cu camera ascunsă, jurnaliștii italieni au surprins-o pe fosta șefă DIICOT în restaurantul din Bari al lui Florin Busuioc, partenerul ei de viață. Alina Bica nu era, însă, singură, ci alături de fiica și soțul Elenei Udrea.

„-Pot să vă pun o întrebare directă?
-Cum să nu.
-Cum s-a încheiat povestea dumneavoastră? Pentru că am citit tot felul de chestii

- Povestea mea s-a încheiat astfel: la început am avut 4 capete de acuzare, infracțiuni, am fost achitată în 3. Infracțiuni de corupție, abuz în serviciu şi favorizarea infractorilor... Am fost achitată pentru toate acuzaţiile de corupție, a rămas doar unul, pentru care sunt în această situaţie în Italia. Este vorba despre o infracțiune de favorizare a infractorilor,”  a spus Alina Bica.

Alina Bica a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiție, la 4 ani de închisoare cu executare, pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Bica a fugit, însă, din țară, înainte de aflarea sentinței. În discuția cu jurnaliștii, aceasta chiar a mărturisit că nu are de gând să se întoarcă.

„În acest moment, am în curs o procedură la CEDO, care a trecut deja acel filtru de admisibilitate. Am fost achitată pe celelalte trei acuzații şi încerc să îmi fac treaba. Eu am zis aşa: eu eram şefă, am muncit toată viața. Ce persoană sănătoasă la cap poate spune "astăzi comit o infracțiune, risc totul pentru nimic?"(...)

Sunt aici, în Italia, din 2019. Am ales Italia pentru că sora mea a lucrat timp de 10 ani pentru guvernul de la Roma. Încerc să fac recunoașterea aici, pentru că am vrut să închid, nu am nicio intenție să mă întorc în România. Vreau să îmi fac o viaţă aici, vreau să mă simt liberă şi să fac ce vreau”, a mai spus jurnaliștilor fosta șefă a DIICOT.

Potrivit Ministerului Justiției, instanța italiană a recunoscut sentința pronunțată în România și a dispus executarea pedepsei în Italia. Alina Bica nu se află, însă, în închisoare, pedeapsa fiind suspendată până se fac o serie de clarificări juridice privind infracțiunea pentru care a fost condamnată.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lock her up
2
0
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
11
1
Daca nu imparteau din furaciuni cu tine,erai de mult adusa in romania drogata intr.o masina si infundai puscaria cu udrea.poate mai recuperam ceva din furaciuni
13
1
o para suta, hoataaa, rusine ei
13
0
Cat v-a dat "jurnalistilor"????
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369