REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Alina Gorghiu A DEMISIONAT de la șefia PNL

Alina Gorghiu A DEMISIONAT de la șefia PNL

Replica API 12 decembrie 2016 | 00:45 442

Alina Gorghiu a demisionat din fruntea Partidului Național Liberal, luni, 12 decembrie a.c., în urma aflării rezultatelor dezastruoase de la alegerile parlamentare care au avut loc pe 11 decembrie.

"Am avut încă de ieri discuții constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală și i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. (...) Sunt și alți lideri din conducerea partidului care își asumă aceeași atitudine ca cea pe care v-am descris-o ulterior", a spus Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a susținut că PNL va face opoziție.

"Cred că în continuare oferta PNL în ceea ce privește lista de candidați și programul de guvernare a fost una bună, însă votul covârșitor s-a dus înspre PSD. Dați-mi voie să recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni, un program de guvernare pe care PNL, din opoziție, se va asigura că viitorul guvern îl va duce la îndeplinire. Vom face opoziție, o opoziție curată, fermă", a dat asigurări liderul PNL.

Alina Gorghiu a subliniat că va colabora în continuare cu colegii liberali, indiferent de poziția pe care o va ocupa.

"A fost o onoare pentru mine să fiu președintele PNL doi ani. A fost o onoare să colaborez cu toți din interiorul partidului, cu colegii mei și o să-i asigur că o să fac asta în continuare indiferent de poziția pe care o voi ocupa în PNL", a arătat Gorghiu.

Ea a anunțat că luni, la ora 18,00, va avea o discuție cu liderii din 20 de filiale cu rezultate peste media națională și că Biroul Politic Național al PNL se va reuni marți, unde va propune convocarea Convenției Naționale pentru luna februarie.

"Le voi propune colegilor mei și în această seară și mâine în BPN să accepte propunerea mea să convocăm rapid Convenția Națională a partidului, forul care organizează alegerile în PNL. Sper să se poată într-un calendar undeva la jumătatea lunii februarie. Vom vedea procedural și statutar cum se desfășoară calendarul, dar în mod cert este necesar, este nevoie să se stabilească o nouă conducere a PNL, este nevoie de o conducere legitimă, de un nou start, de coerență, de stabilitate și de un act politic eficient", a afirmat liderul PNL.

Potrivit acesteia, în cadrul BPN se va decide formula de interimat.

Gorghiu a subliniat că pe final de mandat are ca obiectiv "solidaritatea PNL".

"Mi-aș dori ca toți colegii mei să rămână uniți în această formulă. Îmi doresc să devenim o opoziție puternică la PSD pentru că, chiar dacă astăzi vedeți un PSD la procentele pe care le-au obținut în alegeri și sunt foarte multe, vă asigur și sigur veți constata din istorie că PSD face și multe alte lucruri mai neplăcute la guvernare, dar vă asigur că-i vom monitoriza atent și că știm noi, cei din PNL, să facem opoziție așa cum trebuie și când trebuie. Am convingerea că vom depăși acest șoc electoral, acest rezultat deloc bun pentru PNL și vom merge mai departe", a completat ea, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369