REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Alina Gorghiu: Întotdeauna este loc de mai bine pentru copiii din centrele rezidenţiale

Alina Gorghiu: Întotdeauna este loc de mai bine pentru copiii din centrele rezidenţiale

Replica API 18 august 2022 | 00:00 790

Preşedintele Comisiei de anchetă a Senatului privind investigarea abuzurilor împotriva minorilor din centrele aflate în subordinea DGASPC, Alina Gorghiu, a vizitat miercuri Complexul de tip familial Valea Mare din Ştefăneşti, judeţul Argeş.

Alina Gorghiu

Potrivit unui comunicat al Senatului, Alina Gorghiu a fost însoţită de reprezentantele conducerii DGASPC Argeş, Tatiana Eftime şi Iuliana Matei, de reprezentanta organizaţiei "Salvaţi Copiii", psihologul Mihaela Dinu şi psihologul Marinescu Georgeta.

"Emoţii multe astăzi la Ştefăneşti, unde m-am aflat în mijlocul copiilor şi tinerilor din centrul rezidenţial de aici. Sunt trei case familiale, în care se află 19 beneficiari cu vârste cuprinse între 7 şi 22 ani, şi un centru de îngrijiri paleative, în care 12 copii au asigurate îngrijiri speciale. M-am bucurat că am jucat o partidă de remi şi că mi-au arătat lucrările lor origami. Pentru mine, toţi sunt speciali, pentru că avem multe de învăţat de la ei, de la puterea lor de a merge mai departe. I-am invitat să continue cu arta origami cu promisiunea că, la ziua lui Moş Crăciun, care se va organiza şi anul acesta la Senatul României, vor avea un stand pentru a-şi expune spre vânzare lucrările", le-a spus copiilor preşedintele interimar al Senatului, scrie Agerpres.

Alina Gorghiu a subliniat că doar în judeţul Argeş, în cele 27 de servicii de tip rezidenţial, sunt peste 200 de copii şi tineri.

"Ca ei, sunt mulţi alţii în întreaga ţară şi cu toţii au nevoie de sprijinul nostru", a adăugat Gorghiu.

Senatul a înfiinţat, pe 21 februarie, Comisia de anchetă pentru investigarea cazurilor de abuz împotriva minorilor din centrele de plasament, propusă de 36 de parlamentari PNL şi 18 USR.

Printre obiectivele comisiei de anchetă se numără: identificarea viciilor sistemice care au contribuit la înfăptuirea abuzurilor împotriva minorilor beneficiari ai serviciilor de tip rezidenţial, audierea persoanelor cu funcţii de conducere în aceste servicii, precum şi a directorilor executivi ai DGASPC pe raza cărora au fost raportate cazuri de abuzuri sexuale sau orice abuzuri fizice împotriva minorilor instituţionalizaţi, dar şi a celorlalţi salariaţi, identificarea disfuncţiilor operaţionale în comunicarea şi cooperarea dintre autorităţile şi instituţiile publice de specialitate privind asistenţa socială şi protecţia copilului, stabilirea măsurilor care ar trebui luate pentru remedierea problemelor investigate, pentru atragerea răspunderii persoanelor responsabile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alinuta tu esti o Bandita,Mincinoasa si Perversa stropitoare acoperita.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218