REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Alina Gorghiu, sesizare la Comisia de la Veneția pe OUG pe justiție

Alina Gorghiu, sesizare la Comisia de la Veneția pe OUG pe justiție

Replica API 13 martie 2019 | 02:37 460

Alina Gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat la RFI, comentând OUG pe legile justiţiei, că asistăm la o ţopăială în sistemul judiciar, orchestrată de trei regizori, Tudorel Toader, Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea. Gorghiu anunţă că PNL va face demersurile pentru sesizarea Comisiei de la Veneţia.

Alina Gorghiu spune că în cazul noii OUG pe legile justiţiei „avem o ţopăială prin sistemul judiciar, făcută cu mâna aceloraşi regizori, domnul Toader, doamna Dăncilă şi din umbră, regizorul absolut de la PSD, domnul Dragnea”, conform News.ro.

Senatorul PNL anunţă că liberalii vor sesiza Comisia de la Veneţia în cazul noiiOUG pe legile justiţiei: „Cred că primul demers care se va cristaliza din partea PNL va fi sesizarea făcută din nou, prin intermediul delegaţiei noastre la Adunarea Parlamentară de pe lângă Consiliul Europei, pentru ca Comisia de la Veneţia să se pronunţe din nou pe aceste modificări, astfel încât să avem o radiografie foarte clară a abuzurilor pe care politicul PSD le face”.

În plus, Gorghiu spune că ”al doilea demers care trebuie făcut imediat este clar acel front politic intern în România şi în Parlament, de apărare a sistemului judiciar”.

”Această a doua chestiune se concretizează evident şi într-un demers comun de răsturnare a actualului Guvern (...). Al treilea demers care e obligatoriu de făcut este cel legat de unitatea dreptei în jurul unei candidaturi a lui Klaus Iohannis la Preşedinţie. Nu ne mai putem permite ca în faţa unei asemenea ofensive a PSD-ului să dăm mesaje care să nu conserve mandatul preşedintelui Iohannis împotriva exceselor PSD şi acest gest de unitate se impune de la sine”, a mai spus, la RFI, Alina Gorghiu.

Tudorel Toader a anunţat, marţi, că funcţiile de conducere din Ministerul Public pot fi ocupate şi de procurori care au fost judecători şi că persoanele aflate în prezent în aceste funcţii cu delegare le mai pot ocupa 45 de zile. Pentru funcţiile de conducere din Ministerul Public, avizul va fi dat de plenul CSM.

Procurorii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au transmis, marţi, după ce Guvernul a adoptat OUG pe legile justiţiei, că nu au avut cunoştinţă despre modificările propuse şi au aflat despre ele în cursul zilei de luni, când documentul a sosit pentru avizare. Procurorii afirmă că modificarea referitoare la delegarea atribuţiilor ”este de natură să afecteze grav activitatea parchetelor”.

La rândul său, procurorul general, Augustin Lazăr, a trimis un punct de vedere cu privire la modificările aduse, prin OUG, legilor justiţiei şi îşi exprimă ”îngrijorarea faţă de blocajul instituţional al Ministerului Public ce ar putea fi generat de recentele modificări ale legilor justiţiei”. În plus, Lazăr susţine că unele dintre prevederi sunt neconstituţionale.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum faci sex cu ma-ta , cum vorbesti prostii ! boule , criminala e ma-ta ca a fatat fara avizul medicului .....si uite ce dement a iesit . Mai bine sa ia la muie sa nu mai fete epave ca tine .
1
0
PNL mai are de sesizat comisia interplanetara ,galactica si pe cei din Alfa Centauri ,ca in rest pe pamant au sesizat tot, doar la Zidul Plangerii nu au ajuns ca nu ii lasa Iohannis!
5
1
propuneti Comisiei de la Venetia sa investigheze modul in care presul si sluga ccr- dorneanu, fost psd-ist, beneficiar de pensie speciala, a transat - SECTIA ILEGALA INFIINTATA DE CRIMINALUL TUDOREL LA INDICATIA PUSCARIASULUI DRAKNEA SI DREPT SEF O CURVA CU ZERO REALIZARI DE LA CTA FIICA DE PSD-IST-CONSTITUTIONALA VREM SI NOI SA STIM CAT MAI SUPORTAM COMPORTAMENTUL LUI DORNEANU
2
5
Radu Cristian, primarul Mangaliei a invrajbit popiulatia orasului cu demolarea garajelor. Pe fraierii care si le-au demolat le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la use si sa-i ameninte si speriati oamenii si le-au demolat in plina iarna. Smecherii primarului rad si acum de iei si stau bine mersi cu garajele in picioare. In spate la CEC Bank langa cinema Pescarus nimic demolat, In spate la MG 29 Toate garajele in picioare...De smecheri si preteni cu radu cristian..
1
0
A facut sesizare despre cum l-a ,,numit in 2012 " pe Radu Cristian primar la mangalia ,cu incalcarea legii,
1
0
Buna de s.x.
4
1
Cand Monica a dat schimbarea peste noate de ce ai tacut ? Esti o javra, ca si Sica mandolina
12
4
Numai javre in tara asta incepand de la wermorel cap de vitel pana la ultima latura din pnl si usr
10
7
ptr comentariul tau, imi este rusine ca sunt roman- atati cretini si idioti nu cred ca mai exista in alte tari- atati indivizi spalati pe creer, cu mana intinsa la un mic si o bere gratis, se umilesc ptr o suma de la asisstati sociali- sincer imi este rusine, si o spun cu toata convingerea, ca sunt roman
7
5
Marsh in mortii matii...tee face varza ghita
7
6
daca treceai tu, imi murea piticul si nu-mi mai dadeau astia amenda.Asa Dragnea e de vina a marit pensia si am bani de viagra!Mai ai putin si ajungi si tu moartea pasiunii ca macovaca sau oaia din Sibiu !
11
5
Groparii PNL! Sa nu mai spun de Johannis care este groparul-sef! Huoooooo
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272