REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ALTE SENSURI GIRATORII RĂSAR la Constanța! Administrația locală dă explicații

ALTE SENSURI GIRATORII RĂSAR la Constanța! Administrația locală dă explicații

Replica API 13 februarie 2020 | 09:45 1046

Unul dintre acestea va fi amenajat la intersecția I.G.Duca cu bulevardul Mamaia, iar celălalt, la intersecția străzii Mihai Viteazu cu bulevardul Mamaia. A fost obținut certificatul de urbanism în noiembrie 2019, urmând să fie obținută și autorizația de construire. Proiectul privind fluidizarea traficului în zonă va fi supus consilierilor locali în ședința din această lună. Cum și-a motivat administrația locală decizia de a amenaja sensurile giratorii în aceste zone?!

În prezent, la intersecția bulevardului Mamaia cu strada I.G.Duca, elementele geometrice ale intersecției în formă de ”Y” și reglementarea cu prioritate a circulației rutiere pe direcția bulevardul Mamaia-strada I.G.Duca, determină blocaje în trafic pentru circulația pe strada I.G.Duca și strada Sarmisegetuza, ca străzi fără prioritate. La intersecția bulevardului Mamaia cu strada Mihai Viteazu, în actuala configurare, nu este posibil efectuarea virajului la dreapta al autobuzelor, iar proiectul prevede realizarea unei benzi dedicate CT BUS pentru virajul la dreapta nesemaforizat. Proiectul propus urmărește eliminarea deficiențelor circulației rutiere și pietonale constatate în contextul îmbunătățirii mobilității în municipiul Constanța conform obiectivelor Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, au accent pe următoarele obiective generale: creșterea calității și ponderii transportului public prin creșterea vitezei de deplasare, reducerea timpului de așteptare, decongestionarea traficului, creșterea poluării aerului în ceea ce privește emisiile de noxe și a nivelului de zgomot, îmbunătățirea aspectului urbanistic și al mediului ambiental.

Până în prezent, a fost elaborată documentația de avizare a lucrărilor de intervenții: DALI, cât și devizul general privind cheltuielile necesare obiectivului de investiții ”fluidizarea circulației și amenajarea sensului giratoriu la intersecția I.G.Duca cu bulevardul Mamaia și fluidizarea circulației la intersecția străzii Mihai Viteazu cu bulevardul Mamaia !.

Costul proiectului este de 2.046.549,32 lei. Durata lucrărilor este de 6 luni de la data începerii.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
machidonii stiu de ce trebuiesc multe sensuri....parati aoa.
1
0
Cresterea poluarii? Voi cititi sau recititi ce scrieti? Sau poate asta e adevarul.....ca vor fi cozile ca in sensul giratoriu N.Iorga cu Lapusneanu.....de 1 km. Chiar veti creste poluarea daca asta e obiectivul. Pe langa mizeria din oras.
1
1
Ba handicapatilor care comparati Parisul si Hamburgul cu megametropola noastra condusa de niste idioti, care pe ultima suta de metri din mandat vor sa mai fure"legal" cat pot si de unde pot. Unele giratorii, da, sunt bune, dar o gramada din ele sunt facut ca dracu. Hotilor. Ati o grama de spaga sa faceti niste giratorii inutile si deformate pentru unele centre comerciale... Dar nu sunteti in stare sa faceti niste semafoare inteligente, treceri dd pietoni inteligente, cu buton pentru pietoni. Ati distrus orasul cu sensurile unice si cu parcarile ilegale. DNA. Trezirea si treci la ancheta
5
0
cat material intra intr un giratoriu? 2-3 basculante de pamant, 50 de borduri, si apoi niste vopsea de marcat. bai nene, la banii astia se face u bloc! chiar va torn la dna hotilor care cheltuiti banii nostii!
3
5
rau ca faci , rau ca nu faci....asta este rezultatul dezinformarii si manipularii ...
4
4
Sunt tare curios unde se intersecteaza bdul Al Lapusneanu cu Str. Ion Ratiu si unde acel sens giratoriu la care faci referire
5
1
Asemenea costuri pt doua giratorii??
9
0
Atata timp cat langa sensul giratoriu faceti si treceri de pietoni, nu fluidizati circulatia
17
0
Nu mai faceti sensuri giratorii la intersectia unui bulevard cu o strada secundara. Cel de pe bulevardul Lapusneanu la intersectia cu str. Ion Ratiu este o catastrofa. Blocheaza circulatia pe artera principala.
5
8
Sens giratoriu si la intersectie Bd Mamaia cu Ion Ratiu !
13
2
2.046.549,32 lei doua sensuri giratorii?! Adica aproape jumatate de milion de euro?! Astia ne cred imbecili. Ma intreb daca DNA mai doarme mult.
19
3
Inventam si noi semafoarele cu buton la trecerile pentru pietoni de la Tomis sau de pe Ferdinand?
16
4
cind vor fi alegeri vom descongestiona noi postul de primar adica tu
10
4
Sensurile giratorii sunt cea mai mare belea pentru trafic!!! Asa se nasc ambuteiajele neintrerupte!!
10
13
In actuala configuratie in intersectia IG Duca cu Mamaia chiar se circula bine, cele 2 artere facand parte din trama stradala majora. Facand sens giratoriu intersectia va fi un dezastru, fara sa vorbim de noxe, zgomot, etc. Vinovat pentru asta nu e doar primarul ci si sutele de ameobe din primarie.
20
6
Nu inteleg de ce comentati, in Paris sunt peste 300 de sensur8 giratorii iar in Hamburga.fel. Daca voi sunteti sofdri idioti si nu stiti sa conduceti in sens...nu e.vina ninanui.
18
14
Fagaboule sa-ti faci sensurii giratorii si la tine in casa.
20
7
Sa vezi in continuare aglomeratie in trafic!! Abia astept alegerile!
18
6
Fagaboule mai bine pui sens giratoriu la fiecare intersectie, dar d-alea frumoase cu care ne-ai obisnuit gen jaloane. Sper sa vina potopul al mare sa curete primaria de toate japitele ordinare.
26
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272