REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Alţi indivizi specializaţi în furturi din maşini, propuşi spre arestare

Alţi indivizi specializaţi în furturi din maşini, propuşi spre arestare

Replica API 25 martie 2016 | 11:46 433

Metoda Bujie

Metoda Bujie

Au fost prinşi alţi trei indivizi, parte din gruparea infracţională specializată în furturi din maşini prin metoda „Bujie”. Este vorba despre Pomac Zeinur, Husein Taifun şi Mustafa Ferdi, propuşi spre arestare la data de 24 martie. Cât despre ceilalţi, precizăm că Iusein Mursel a fost arestat pentru 30 de zile, pe când Şerban Alexandru Ionuţ, M.R. şi Asan Eşar au fost puşi sub control judiciar.

Amintim că, în urma activităţilor desfăşurate în cadrul unui dosar penal în care au fost reunite 11 reclamaţii de furturi din autoturisme, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 1, Secţiei 3 Rurale Mangalia şi cu sprijinul tehnic al S.O.S. Constanţa au identificat şi reţinut pe bază de ordonanţe 4 bărbaţi, bănuiţi de comiterea faptelor, după care alţi 3.

La data de 22 martie au fost efectuate percheziţii în municipiul Constanţa, la domiciliile celor vizaţi fiind găsită o parte din bunuri. Mai exact, Alexandru Ionuţ Şerban, Mursel Iusein şi Asan Iaşar, în perioada mai - septembrie 2015 ar fi sustras bunuri din autoturisme, în valoare totală de peste 60.000 de lei, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de peste 90%.

Bărbații au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de constiutuirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat. Totodată, precizăm că ei sunt mai vechi "cunoștințe" ale oamenilor legii, în special ca hoți din mașini. Putem spune că, pur și simplu, au terorizat Constanța, dând spargere după spargere. Acționau prin două metode, adică telecomanda de bruiaj și bujie.

Cea din urmă se referă la o bujie învelită într-o șoșetă, care se aruncă în geanul vehiculului sau se ia doar partea ceramică a bujiei, se leagă cu elastic și se folosește precum o praștie. Geamul se parge imediat, în bucățele mici, fără a face zgomot. Astfel, hoții nu aveau nevoie decât de câteva secunde pentru a opera. Astfel, Iusein Mursel a fost arestat pentru 30 de zile, pe când Alexandru Ionuț Șerban și Asan Eșar au fost puși sub control judiciar. În cauză sunt cercetați și Pomac Zeinur, Husein Taifun și Mustafa Ferdi, propuși spre arestare la data de 24 martie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272