REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Scandal între vecini: Vă tai urechile cu sabia; vă închid în casă și vă dau foc

Scandal între vecini: Vă tai urechile cu sabia; vă închid în casă și vă dau foc

Replica API 8 august 2022 | 00:00 2664

Săndel Bălan a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare. Sentința a fost dată pe 29 iulie 2022, de Judecătoria Constanța și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că i-a adresat victimei amenințări cu moartea și acte de violență, în mai multe rânduri, cauzându-i acestuia o stare de temere.

Cu ocazia cercetărilor, victima a declarat că din anul 2003 este vecin cu inculpatul. Începând cu anul 2004, inculpatul a început să aibă un comportament nepotrivit faţă de el şi familia sa, adresându-le în mod frecvent cuvinte jignitoare şi ameninţări, iar începând cu anul 2016, comportamentul inculpatului a devenit şi mai agresiv, adresând ameninţări precum „vă tai urechile cu sabia” sau „vă dau foc la casă”. Printre amenințările proferate de inculpat s-a aflat și una în acesta a aruncat cu o rangă în direcție victimei și a soției sale. După intervenţia unui vecin , inculpatul a început să lovească cu ranga pe jos în ciment, adresându-le expresii ameninţătoare precum „uite aşa o să vă toc”, „vă tai urechile cu sabia” şi „vă închid în casă şi vă dau foc”. Altă dată, inculpatul a ieşit din curtea locuinţei sale având mai multe pietre în ambele mâini pe care a început să le arunce în direcţia lor, adresându-le expresii ameninţătoare precum „chiar dacă mă duc la puşcărie, vă omor sigur când mă întorc”. Persoana vătămată a precizat că îi este teamă să se mai întâlnească cu inculpatul, astfel că este nevoit să folosească de alte locuri pentru a ieşi din casă, iar pentru a ajunge la staţia de autobuz, face un ocol de circa 1 km.

Instanţa a reținut că fapta inculpatului a avut drept urmare crearea unei stări de pericol pentru libertatea psihică a persoanei ameninţate. În ceea ce priveşte latura subiectivă a infracţiunii, aceasta a fost săvârşită sub forma intenţiei directe, deoarece, din modul concret de realizare a faptei reţinute, rezultă că inculpatul a prevăzut potenţialul rezultat al faptei şi a urmărit producerea acestuia. Pentru aceste considerente, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Săndel Bălan la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A dat spaga la judecatori. ...infractorii in robe au luat locul fostei securitati.
1
0
dobitocii astia trebuie calmati.
2
0
Cu suspendare la toata lumea! O fi oferta de vara!
0
0
ce mai cauta specimenul asta in libertate?
1
0
de amenintari il condamna privat de libertate doi ani, si face sase luni!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108