REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.2° Constanța Joi, 22 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6647
6.2° Constanța Joi, 22 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6647
 

Ambasadorul american la Bucureşti îi îndeamnă pe români să aplice pentru vize de călătorie în SUA

Ambasadorul american la Bucureşti îi îndeamnă pe români să aplice pentru vize de călătorie în SUA

Victor ROTARU 13 februarie 2024 | 00:00 210

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, îi îndeamnă pe români să aplice pentru vize de călătorie în SUA pentru atingerea obiectivului de reducere a ratei de refuz, astfel încât România să se califice pentru a intra în programul de Visa Waiver.

Ambasadorul american la Bucuresti ii indeamna pe romani sa aplice pentru vize de calatorie in SUAKathleen Kavalec

Aceasta a fost întrebată ce aşteptări trebuie să aibă cetăţenii români, anul acesta, în privinţa programului de scutire de vize.

"Continuăm să lucrăm împreună cu România, cu guvernul, să aducem România în programul de scutire de vize. Am făcut progrese, dar trebuie să continuăm şi vreau să profit de această ocazie pentru a invita pe toţi să ne ajute în efortul nostru, prin reînnoirea vizei, dacă au deja una. Puteţi face acest lucru simplu, online, fără a fi nevoie să mergeţi la ambasadă. Şi, cu cât sunt mai multe reînnoiri şi vize pe care le eliberăm, cu atât ne va ajuta să atingem obiectivul de reducere a ratei de refuz, astfel încât România să se califice pentru a intra în program. Lucrăm îndeaproape ca să facem acest lucru", a declarat Kathleen Kavalec.

În context, ea a subliniat că sunt mulţi cetăţeni români care şi-au reînnoit vizele pentru SUA, menţionând că printre aceştia se numără şi premierul Marcel Ciolacu.

"Sunt mulţi oameni care şi-au reînnoit vizele, prim-ministrul a fost aici săptămâna trecută pentru a-şi reînnoi viza. Aşadar, sper că spectatorii noştri îşi vor reînnoi vizele, dacă le au deja, sau vor aplica, dacă plănuiesc o călătorie. Şi asta ne va ajuta să atingem obiectivul pe care ambele ţări doresc să îl atingă. Şi, în acelaşi timp, vreau să spun că noi, ca prieteni ai României, suntem încântaţi să vedem că România a făcut progrese în Schengen. Aşadar, vrem ca parteneri şi prieteni să facem tot ce putem pentru a vă sprijini şi a vă ajuta să atingeţi obiectivele comune pe care le avem pentru democraţiile noastre", a afirmat Kathleen Kavalec.

Pe acelaşi subiect, ambasadorul SUA la Bucureşti a fost solicitat să estimeze şi o perioadă de timp în care acest "miracol" se va întâmpla, ca românii să nu mai călătorească în SUA cu vize.

"Nu vreau să prezic, pentru că nimic nu este garantat până nu ajungem la rezultat. Dar lucrăm pentru a încerca să facem acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil. Între timp, sper că oamenii vor continua să călătorească. Pentru că nu este atât de greu să obţii o viză. Şi întâmpinăm vizitatorii români tot timpul. Tocmai a venit unul dintre muzicienii voştri celebri, Inna şi-a luat viza şi va cânta în Statele Unite. Încercăm să facem călătoritul cât mai uşor cu putinţă. Aşa că sperăm la mulţi vizitatori şi vom încerca să facem lucrurile chiar şi mai uşoare", a declarat Kathleen Kavalec, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum să aplice mă ptr. viză...daca romanii nu știu să mearga pe strada , se comporta ca animalele mai rau chiar ..urlă..scuipă..vomită etc. si voi vreti sa aplice ptr. viză de America ..
1
0
e nesimtita.viza e pe bani.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039