REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ambasadorul Chinei, vizită la Universitatea Şaguna

Ambasadorul Chinei, vizită la Universitatea Şaguna

Replica API 11 septembrie 2015 | 21:31 436

Joi, 10 septembrie 2015, Excelența Sa Xu Feihong, Ambasador al R.P. Chineze la Bucureşti, însoțit de Consulul General Su Yanwen, a fost oaspetele Universității ”Andrei Şaguna” (UAS), fondatoarea filialei Constanța a Asociației Romane de Prietenie cu R.P. Chineza (ARPC). La sediul asociației, distinșii oaspeți au fost întâmpinați de subprefecții Accoium Mustafa Levent și Anefi Ersun, Marian Iordache, primarul Medgidiei, municipiu înfrățit cu Zhumadian, Adrian Stan, primarul localității Techirghiol, înfrățită cu districtul Fengxian din Shanghai, Aurel Papari, președintele Asociației de Prietenie, cadre didactice și studenți ai universității. Începând cu 1998, Universitatea ”Andrei Șaguna” a beneficiat de nominalizarea ca reprezentant oficial al Constanței în relația de înfrățire cu Shanghai, pentru realizarea unor programe cultural-științifice, iar în 2008 a fost declarată Fereastra deschisa a Shanghai-ului în România.

E.S. Xu Feihong, aflat pentru prima oara în vizită în județul nostru, și-a început misiunea în România la începutul acestui an, devenind foarte repede o prezență activă, încurajând dezvoltarea relațiilor economice, culturale, educaționale între cele două țări, pe principii solide și pragmatice, E.S. apreciind că Romania, situându-se în poarta drumului mătăsii Asia-Europa, reprezintă o verigă indispensabilă pentru legături și comunicări între China și Europa.

Numeroasele acțiuni culturale și științifice organizate de ARPC, au stat la baza onorantei implicari în organizarea vizitei, în anul 2004, a președintelui Hu Jintao la Constanța, în prezența căruia a fost dezvelită o placă dedicată acestei memorabile vizite. “Toate acestea au contribuit la completarea și functionalitatea a ceee ce a devenit, un veritabil centru cultural romano-chinez, afirmație întărită și de onoarea facută de numeroasele delegații care ne-au vizitat. Întâlnirea cu membrii ARPC, cu staff-ul UAS a dat ocazia unor interesante discuții despre măsuri concrete de intensificare a relațiilor și a fost un bun prilej pentru prezentarea frumoasei expoziții, primită de UAS de la Shanghai, pentru a fi vernisată la 1 octombrie, de Ziua Națională a Chinei.Vizita E.S. în județul Constanța a continuat în localitatea Cumpana și s-a încheiat la Herghelia Mangalia”, a declarat prof.univ.dr. Aurel Papari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272