REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ambasadorul Statului Israel în România, Tamar Samash, în vizită de lucru la SC RAJA SA

Ambasadorul Statului Israel în România, Tamar Samash, în vizită de lucru la SC RAJA SA

Replica API 24 noiembrie 2015 | 00:00 135

Deschis colaborării

Deschis colaborării

Vizită deosebită la cel mai mare operator regional din România în domeniul alimentării populației cu apă potabilă și al epurării apelor uzate! Ambasadorul Statului Israel în România, Tamar Samash, a efectuat luni o vizită de lucru la SC RAJA SA Constanța. Oficialul a dorit să vadă cum funcționează sistemul Motorola Solution, implementat de compania israeliană la Cobadin, dar și pentru a identifica noi domenii de colaborare cu RAJA.

În urmă cu câțiva ani, compania RAJA SA a implementat un proiect pilot SCADA pentru zona Cobadin - judeţul Constanţa. Investiţia, în valoare de 2 milioane Euro, a fost suportată de Motorola Solution, o companie din Israel, care a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, dar și de Guvernul Statelor Unite ale Americii cu o finanţare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro. Proiectul presupune controlul computerizat, de la distanţă, a tuturor parametrilor legaţi de furnizarea de apă şi servicii de canalizare în 32 de localităţi.

Ei bine, această investiție este și motivul pentru care Ambasadorul Statului Israel în România, Tamar Samash, a vizitat compania din Constanța. Excelența sa a ținut să vadă, la fața locului, implementarea de către compania Motorola a proiectului SCADA, desfășurat în cadrul RAJA, dar și pentru a identifica noi domenii de colaborare cu companiei din Constanța. „În secolul XXI, o companie care furnizează apă, canal și epurare de dimensiunea companiei noastre, nu poate funcționa fără tehnologia SCADA. Cu această ocazie au fost identificate și alte domenii de colaborare cu companii din Israel, constructorii, consultanți specializați.

Doamna ambsasador a fost convinsă de trăinicia unui lucru bine făcut cum este colaborarea cu Motorola și sper că i-am câștigat încrederea de a ne sprijini în demararea unor acțiuni de colaborare consistente cu companiile din Israel“, a declarat Felix Stroe, directorul general al SC RAJA SA Constanţa, în cadrul unei conferințe de presă. Și, pentru că România trece printr-o perioadă neagră, din cauza tragediei de la Colectiv, oficialul a ținut, înainte de toate, să transmită un mesaj de condoleanțe pentru victimele care și-au pierdut viața după noaptea fatidică de 30 octombrie. „Condoleanțe pentru viețile pierdute, pentru tinerii care au decedat la București“, a transmis ambasadorul.

Revenind rapid la subiect, Excelența sa a explicat cât de importante sunt serviciile oferite de compania Motorola din Israel și de ce alte companii de profil ar trebui să urmeze exemplul SC RAJA SA. „Trăim într-o eră a globalizării, cu nevoi de resurse, energie, electricitate și apă. Din ce în ce mai multe persoane din România, Israel și întreaga lume se pot bucura de acces la aceste resurse. Acestea sunt oportunități pentru prosperitate, dar generează și riscuri, în același timp. Una dintre îngrijorările cele mai puternice de astăzi este terorismul care poate pune în pericol funcționalitatea sistemului național, împreună cu furnizarea de electricitate, energie, apă și alte utilități. Israelul, împreună cu Motorola, reprezintă un pionier în cadrul acestui domeniu.

Motorola realizează sisteme de apărare, în colaborare cu alte companii de renume din Israel. Omenirea poate supraviețui fără petrol, electricitate, dar nu poate trece lipsa apei. Ne bucurăm de colaborarea companiilor Românești cu cele din Israel, pentru a asigura furnizarea continuă a apei, unor costuri reduse de operare și asigurarea unor resurse sigure pentru populația România“, a declarat Ambasadorul Statului Israel în România, Tamar Samash. „România și Israel au legături puternice istorice, culturale, și pe plan de colaborare economice și, cel mai important, în gradul de prietenie profund al popoarelor noastre.

Misiunea comercială va continua în susținerea problemelor României și cred ca această colaborare fructuoasă se poate extinde și poate deveni un punct de colaborare de excepție între Israel și România“, a mai continuat oficialul. Reprezentantul Motorola Solution a precizat, la rândul său, faptul că se simte onorat de colaborarea dintre SC RAJA SA și compania pe care o reprezintă. „Motorola Solution este un lider de piață în cadrul comunicațiilor la nivel mondial. De la sfârșitul anilor 1970 a livrat echipamente SCADA, deci are 40 de ani de experiență.

Avem clienți în Europa, America Latină, Australia, iar în România avem proiectul de la Cobadin. Vorbim despre o resursă de maximă importanță a națiunii, de aceea siguranța acestui sistem SCADA este foarte importantă pentru a asigura livrarea continuă a resurselor de apă. Sunt recunoscător de relațiile apropiate dintre Motorala și RAJA, am reușit să punem bazele, aici, a primul centru de pregătire, de ultimă generație SCADA, nu numai în domeniul apei, ci și în domeniul energetic, petrol și gaze“, a precizat Danny Parvary, director vânzări Motorola Solution.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272