REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ambasadorul SUA a lăudat competenţa specialiştilor români de la Centrala Nucleară

Ambasadorul SUA a lăudat competenţa specialiştilor români de la Centrala Nucleară

Replica API 5 noiembrie 2011 | 00:00 145

În vizită la Cernavodă

În vizită la Cernavodă

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, însoţit de o delegaţie formată din reprezentanţii mai multor firme americane specializate în domeniul nuclear, au vizitat centrala de la Cernavodă, pentru a identifica oportunităţi de colaborare între Nuclearelectrica şi specialiştii americani. Cu ocazia vizitei, ambasadorul a lăudat competenţa specialiştilor români.

Vizita vine în condiţiile în care Nuclearelectrica încearcă să atragă noi investitori pentru construirea reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă, iar luna trecută o companie chineză şi-a arătat interesul de a investi în aceste proiecte. Oficialii care l-au însoţit joi pe ambasadorul Mark Gitenstein au reprezentat firme precum Babcock and Wilcox, Curtiss-Wright Flow Control Company, GE Energy, Westinghouse, precum şi firma de avocatură Pillsbury-Winthrop-Shaw-Pittman, reprezentată local de Wolf-Theiss. "Scopul vizitei l-a reprezentat identificarea de oportunităţi de colaborare între SN Nuclearelectrica SA şi specialiştii americani, atât pentru Unităţile 1 şi 2 aflate în operare, cât şi pentru Unităţile 3 şi 4", precizează un comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti. "Menţionam faptul că SN Nuclearelectrica SA are o bună experienţă de cooperare cu firmele din Statele Unite, în special cu General Electric, care a furnizat grupurile turbogeneratoare pentru Unităţile 1 şi 2 de la Cernavodă şi care asigură întreţinerea anuală a unităţilor aflate în operare", se arată în comunicatul SUA. Vizita a intervenit cu ocazia unui seminar de două zile organizat de Serviciul Comercial al Ambasadei SUA în România în colaborare cu SN Nuclearelectrica SA. Evenimentul a prilejuit delegaţiei americane să aibă întâlniri cu reprezentanţii Guvernului României, dar şi cu cei ai autorităţilor şi companiilor din domeniu: Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, CNCAN, Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive, EnergoNuclear şi CITON.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108