REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ambasadorul ucrainean clarifică declarațiile despre posibila renunțare a Ucrainei la NATO

Ambasadorul ucrainean clarifică declarațiile despre posibila renunțare a Ucrainei la NATO

Replica API 15 februarie 2022 | 18:37 1051

Ambasadorul ucrainean în Marea Britanie a adus, luni, clarificări cu privire la remarcile care făceau referire la o posibilă renunţare la candidatura Ucrainei la NATO, afirmând că țara nu-şi va reevalua demersurile vizând aderarea la Alianţa nord-atlantică, relatează Reuters.

Întrebat dacă Ucraina ar putea sau nu să-şi "reconsidere" ambiţiile de a se alătura NATO, ambasadorul Vadim Pristaiko a declarat pentru BBC, în engleză: "Nu, nu şi mă bucur foarte mult că am această ocazie de a-mi clarifica poziţia".

El a afirmat că relatarea anterioară a BBC a fost rezultatul unei neînţelegeri.

"Nu suntem membri ai NATO în prezent şi pentru a evita un război suntem gata să facem multe concesii şi asta facem în convorbirile cu ruşii", a spus Pristaiko. "Nu are nimic de-a face cu NATO, (angajamentul faţă de) care este înscris în Constituţie".

"Nu este o amânare a ambiţiilor noastre de a fi NATO, este vorba de faptul că în prezent nu facem parte din familie, aşa încât trebuie să căutăm altceva, cum ar fi acorduri bilaterale cu Marea Britanie, cu Statele Unite", a explicat el.

"Aşa încât în plus faţă de NATO căutăm o serie de alte aranjamente care să ne permită să supravieţuim acum acestui calvar", a adăugat ambasadorul ucrainean.

Întrebat din nou dacă Ucraina îşi schimbă poziţia privind candidatura la NATO, acesta a răspuns: "Nu", a mai consemnat Reuters, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ucrainienii si-au vazut mereu interesele, ca si ungurii
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212