REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ambiţia se taxează. Ce misiune i-a trasat Consiliul Local pedelistei Sorina Tuşa

Ambiţia se taxează. Ce misiune i-a trasat Consiliul Local pedelistei Sorina Tuşa

Replica API 6 martie 2014 | 00:00 65

Agitaţie la şedinţă, pe tema falimentarei Edil Urban

Agitaţie la şedinţă, pe tema falimentarei Edil Urban

Se spune că nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită. Consilierul local Sorina Tuşa a devenit miercuri, fără voia ei, personajul principal în cadrul unei lupte politice de care nu are mult habar. Totul a început în cadrul şedinţei de consiliu local, organizată la un hotel din staţiunea Mamaia. Pe ordinea de zi figura desemnarea administratorului special pentru S.C. Edil Urban S.R.L., societate aflată în insolvenţă. Toate bune şi frumoase, până la intervenţia Sorinei Tuşa.

Împinsă de la spate de simţul opoziţiei, Tuşa s-a aruncat inconştientă în faţa unei majorităţi social-democrate, din care a ieşit nu doar şifonată, ci şi cu o funcţie pe care nu şi-a dorit-o: "Cine era persoana sau compartimentul din Primărie, responsabil cu supravegherea activităţii domnului Carp? Cum se făcea modalitatea de control?", a întrebat Tuşa în cadrul şedinţei, încercând să afle cum de a ajuns societatea consiliului în situaţia dificilă din prezent. Evident, a reuşit, prin întrebarea ei, să stârnească un val de recaţii atât din partea colegilor consilieri, cât şi din partea primarului Constanţei, Radu Mazăre: "Consiliul Local, dumneavoastră. Eu trebuie să vă întreb pe dumneavoastră. Consiliul Local este acţionar, el desemnează AGA, maga, el controlează. Nu mă întrebaţi pe mine. Aţi pus o întrebare, nu vă place răspunsul şi continuaţi să vorbiţi", i-a replicat Mazăre. Vizibil înconjurată de atitudini contradictorii, Tuşa a ales calea orgoliului şi a "plusat": "Administratorul judiciar are anumite atribuţii. Noi am contestat faptul că numirea domnului Carp în funcţia de administrator special nu este oportună, având în vedere faptul că el este persoana care a avut funcţia de conducere în această societate", a menţionat Tuşa, care l-a scos "din pepeni" pe Mazăre: "Aţi întrebat cine din cadrul Primăriei, v-am spus nimeni. Nimeni din cadrul Primăriei nu poate superviza activitatea. Puneţi această întrebare consilierilor din perioada respectivă, poate din mandatul trecut sau acum două, trei sau patru mandate. Identificaţi un consilier de acum trei mandate şi vedeţi. Nu vă supăraţi, eu nu sunt bărbatul dumneavoastră să tac când vorbiţi. Nu e nimic în derizoriu, vă explic cum funcţionează, nu ştiu ce tot vreţi", a continuat Mazăre. Imediat, majoritatea executivului a făcut front comun: "Este ultima dată când vă dau cuvântul, dumneavoastră aţi venit cu trei sau patru intervenţii. Nu vă supăraţi, trecem la vot", a încercat preşedintele de şedinţă, Valentin Ciorbea, să tranşeze "problema" Tuşa, urmat de consilierul social-democrat Valentin Pârvulescu, care a propus desemnarea lui Tuşa ca preşedinte al comisiei de specialitate, formată special pentru audierea directorului falimentarei Edil Urban, Adrian Nicolae Carp.

În aplauzele colegilor şi cu Tuşa stupefiată, viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, a luat cuvântul. "Comisia va fi formată din câte un reprezentant al partidelor politice, care alcătuiesc CL, secretarul municipiului va trimite adresă către partidele politice, în care îşi vor desemna reprezentanţii. Preşedinţia acestei comisii este asigurată de către reprezentantul PDL. Punct, putem vota o comisie să mergem mai departe?", a concluzionat Făgădău. Tuşa a fost timid apărată de colegul democrat-liberal, Stelian Gima: "Referitor la faptul că domnul director este de pe vremea PD-ului, a domnului fost primar Mihăieşi, este aceeaşi perioadă în care actualul primar era deputat PD", reuşind astfel să stârnească hohote de râs din partea primarului, Radu Mazăre. Inutil a menţiona, Tuşa este noul preşedinte al comisiei de specialitate care îl va audia pe Carp în privinţa situaţiei societăţii Edil Urban.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212