REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ambulanţa deschide 3 puncte sezoniere, în Eforie, Costineşti şi Neptun

Ambulanţa deschide 3 puncte sezoniere, în Eforie, Costineşti şi Neptun

Replica API 12 iunie 2012 | 00:00 1700

150 de solicitări în 24 de ore

150 de solicitări în 24 de ore

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa este în plină organizare a celor trei puncte sezoniere, care urmează a fi deschise pe litoral, în Eforie Nord, Costineşti şi Neptun. Chiar şi aşa, dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al SAJ, declară că numărul solicitărilor este mai mic faţă de anii trecuţi, aceeaşi perioadă, adică 150, faţă de alţi ani, în care depăşeau 180.

Întrucât sezonul estival este oficial deschis, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa se aşteaptă la un val de solicitări în acest scop, motiv pentru care deja se organizează deschiderea a trei puncte sezoniere, ca în fiecare an de altfel. Acestea vor fi amenajate la Eforie Nord, Costineşti şi Neptun, unde un echipaj medical, format dintr-o asistentă medicală şi un ambulanţier, va asigura în permanenţă buna desfăşurare a lucrurilor din zonele respective. Potrivit directorului medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, medicul Ionuţ Cealera, echipajele medicale vor fi detaşate atât de la staţia centrală, din oraşul Constanţa, cât şi de la cele din judeţ. "Vom avea, spre sfârşitul lunii, 3 puncte sezoniere deschise, unde un echipaj medical va acolo în permanenţă. La cel din Neptun vom detaşa un echipaj din Mangalia, iar pentru Costineşti şi Eforie Nord vom detaşa atât de la staţia centrală cât şi din judeţ", a spus dr. Ionuţ Cealera, directorul SAJ Constanţa. Aşadar, cele trei puncte sezoniere vor fi deschise undeva spre sfârşitul lunii în curs. Mai mult decât atât, veştile bune continuă şi pe latura solicitărilor, care potrivit reprezentanţilor SAJ, sunt în scădere faţă de anii trecuţi, aceeaşi perioadă. "Sezonul estival este oficial deschis, dar noi încă nu simţim acest lucru. Solicitările se ridică la un număr de 150, în 24 de ore, în condiţiile în care, în anii trecuţi, în aceeaşi perioadă, depăşeau 180", a mai spus dr. Cealera. Potrivit acestuia, cazurile de insolaţie încă nu şi-au făcut apariţia, motiv pentru care ne ducem cu gândul la faptul că poate educaţia în acest sens a dat roade, sau poate că oamenii încă nu au dat buluc pe plajă. Nici solicitările venite de la hoteluri nu au început să apară pe raza de acţiune a ambulanţierilor, până acum înregistrându-se doar câteva cazuri. "Spre surpinderea mea, nu prea am avut solicitări din staţiuni, de la hoteluri. În acest sfârşit de săptămână am avut doar una singură, de la un hotel din Mamaia, cu o colică abdominală. Pot spune că este bine, sezonul estival încă nu şi-a făcut simţită prezenţa", a declarat directorul medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Constanţa. Cele mai frecvente afecţiuni cu care se confruntă angajaţii Ambulanţei sunt de natura problemelor cardiace, edeme pulmonare, linia păstrându-se asemănătoare cu cea din iarnă, când solicitările ajungeau la 120, pe 24 de ore.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272