REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Ambulanţa din Constanţa, pregătită pentru valul de solicitări din timpul Sărbătorilor Pascale

Ambulanţa din Constanţa, pregătită pentru valul de solicitări din timpul Sărbătorilor Pascale

Replica API 10 aprilie 2015 | 00:08 711

Medicul Cealera: Am hotărât suplimentarea tuturor echipajelor

Medicul Cealera: Am hotărât suplimentarea tuturor echipajelor

După o perioadă în care credincioşii au ales să se purifice ţinând post, vin Sărbătorile Pascale, care aduc cu ele mâncare grea şi băuturi alcoolice din belşug. Însă, cadrele medicale atrag atenţia pe această cale, sfătuind populaţia să fie ponderată. În plus, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa este pregătit pentru valul de solicitări.

“Începând cu ziua de sâmbătă, ziua premergătoare Sărbătorilor Pascale, am hotărât suplimentarea tuturor echipajelor, atât în staţia centrală cât şi în substaţiile din judeţ, cu 10%, astfel încât să avem asigurat un număr suficient de echipaje pentru a răspunde la toate apelurile, care vor creşte, cu siguranţă, pe timpul Sărbătorilor Pascale”, a declarat, pentru “Replica”, dr. Ionuţ Cealera, directorul medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Aşa cum s-a întâmplat în fiecare an, cadrele medicale se aşteaptă la o creştere considerabilă a solicitărilor. “În noaptea de înviere vom asigura asistenţă medicală suplimentar la Catedrală, unde se va desfăşura ceremonia pascală. Acum avem în jur de 300 de solicitări pe întreg judeţul şi ne aşteptăm ca ele să crească undeva la 350 - 370”, a mai spus medicul Cealera. Însă, pentru evitarea situaţiilor neplăcute şi pentru a nu vă petrece sărbătorile pe patul de spital, soluţia este una: consumaţi alimente şi băuturi alcoolice cu ponderaţie. “Ţinând cont că a fost şi perioada aceasta de post, sfătuim populaţia să evite să mănânce mult, într-un timp scurt. Să evite mâncărurile grase mai ales că este o problemă cu carnea de miel, este mai grea. Să evite consumul de băuturi alcoolice în exces. Să mânânce echilibrat din toate, câte puţin”, a adăugat dr. Ionuţ Cealera.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272