REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ambulanţa venită să salveze o minoră nu a avut echipamentul necesar

Ambulanţa venită să salveze o minoră nu a avut echipamentul necesar

Replica API 22 iunie 2011 | 00:00 285

Tragedie în sânul unei familii din Techirghiol

Tragedie în sânul unei familii din Techirghiol

Zi cumplită pentru o familie din Techirghiol. Marţi, familia Gavrilescu şi-a dus la groapă copilul. Părinţii nu înţeleg cum de a fost posibil ca fata lor, de doar 15 ani, să moară, şi acuză ambulanţa că a contribuit la tragedie. Asta întrucât, explică ei, ambulanţa trimisă să intervină nu era echipată corespunzător.

Rudele fetei spun că Dana Gavrilescu a leşinat la scurt timp după ce a mâncat. Părinţii au sunat la 112 şi susţin că echipajul care ar fi răspuns solicitării nu era dotat corespunzător, motiv pentru care au aşteptat sosirea unui echipaj SMURD. Minutele de aştepare i-au fost fatale minorei, susţine familia acesteia. "Dana a leşinat şi am sunat imediat la 112. Ambulanţa care s-a deplasat la solicitare nu era dotată corespunzător şi a fost chemat echipajul SMURD. Din păcate medicii au ajuns prea târziu, ea deja intrase în stop cardiorespirator. S-au executat manevre de resuscitare, după care au transportat-o de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, unde a fost declarat decesul", au spus părinţii fetei. Atât rudele minorei, cât şi apropiaţii susţin faptul că "incompetenţa echipajului primei ambulanţe a dus la decesul Danei". Pe de altă parte, dr. Aura Broască, directorul adjunct al Serviciului de Ambulanţă Judeţeană (SAJ) Constanţa susţine că: "Solicitarea a fost pentru o fată de care a leşinat. La 15 ani de obicei sunt spasmofilii, deci a fost dirijat echipajul cel mai apropiat ce se ducea către Topraisar la Techirghiol. Celelalte echipaje care erau în zona Eforie erau plecate cu alte urgenţe la Spitalul Judeţean. În momentul în care a ajuns medicul, acesta a constatat că fata nu respira, era în stop cardiorespirator de aproximativ 30 de minute. S-a apucat de manevrele de resuscitare şi a solicitat echipaj cu medic, echipajul de resuscitare SMURD. În tot acest timp, medicul şi cu ambulanţierul au efectuat manevre de resuscitare. A sosit SMURD-ul, au continuat manevrele de resuscitare. Au plecat cu fata la Spitalul Judeţean cu un aparat de ventilaţie, unde au continuat timp de 2 ore manevrele de resuscitare, apoi a fost declarat decesul", a declarat, pentru "Replica", dr. Aura Broască, director adjunct SAJ Constanţa. De asemenea, rezultatul autopsiei arată că minora ar fi decedat în urma unei infecţii virale - pneumopatie. "Din autopsia medico-legală, cauza decesului este o penumopatie, însă aceasta are caracter orientativ. Aşteptăm probele microscopice de la laborator, care ne pot spune exact de ce anume suferea pacienta", a declarat, pentru "Replica", dr. Marius Popa, şeful Medicinei Legale Constanţa. Mama minorei decedate este în continuare în stare de şoc ca şi colegii, profesorii şi prietenii ce i-au fost alături pe ultimul drum şi refuză să creadă că nu mai este printre ei. "Ieri am avut copil, azi nu mai am! Unde-i copilul meu?!", striga îndurerată mama minorei.

Simona RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272