REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ambulanţierii constănţeni au lucrat la foc continuu: 1159 de solicitări în trei zile

Ambulanţierii constănţeni au lucrat la foc continuu: 1159 de solicitări în trei zile

Replica API 18 aprilie 2012 | 00:00 104

De Paşte, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa a lucrat la foc continuu. Aşadar, în perioada 14 - 16 aprilie a.c., cadrele medicale s-au confruntat cu un număr de 1.159 de solicitări. În 12 ore de muncă ambulanţierii au răspuns prompt la 80 de solicitări. "Totalul numărului de intervenţii, în perioada 14-17 aprilie a.c., pe tot judeţul, este de 1159, dintre care numai în staţia centrală, respectiv municipiul Constanţa, au fost 586 de solicitări. Din cele 1159 de intervenţii doar 164 au fost urgenţe majore de gradul 0 şi 1. S-a intervenit şi în cazul a 14 accidente rutiere, 77 politraumatisme, 78 de colici abdominale, cauza ar putea fi alimentaţia de Paşte, 11 lipotimii şi 3 pacienţi cu stop cardiorespirator. Nu s-au înregistrat incidente legate de consumul excesiv de alcool, oamenii par să fi fost mai precauţi. S-a răspuns cu promptitudine la toate solicitările", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al SAJ Constanţa. Nici Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa nu a dus lipsă de pacienţi. "Numărul solicitărilor s-a menţinut constant iar faţă de alţi ani chiar putem spune că a fost foarte bine. Dacă pe urgenţe medicale aveam în jur de 130 de prezentări pe zi, în această perioadă am avut cam 155. Nu a fost o avalanşă", au declarat cadrele medicale. În perioada 14 - 17 aprilie, doar 40 de persoane s-au prezentat cu probleme cauzate de o alimentaţie excesivă, 6 etilisme acute şi două tentative de suicid, din cauza depresiei. Revenind la cele două tentative de suicid, nu a fost nimic grav, ambii pacienţi fiind trimişi la Psihiatrie. Potrivit surselor noastre, unul dintre ei a luat mai multe medicamente, iar al doilea a consumat diluant. O uşoară creştere s-a simţit, totuşi, de pe 16 aprilie dimineaţă, până pe 17, numărul internărilor, în total, ridicându-se la 280 în loc de 250, cum se întâmplă în mod normal. De altfel, o femeie din Rasova se zbate între viaţă şi moarte după ce s-a înecat cu o bucată de carne. Medicii au reuşit să o readucă la viaţă, iar acum este internată în Clinica de Terapie Intensivă.

Medgidienii au făcut exces de mâncare, de Paşte

Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Medgidia, a fost asaltată de pacienţi care nu au ţinut cont de limite şi s-au înfruptat cu bucate tradiţionale, cum ar fi ouă, carne de miel şi dulciuri. În ceea ce priveşte alcoolul, medgidienii s-au dovedit destul de cumpătaţi, prezentările la spital fiind egale cu zero. "A fost linişte, anul acesta nu am avut parte de scandaluri prin Urgenţă, aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi. Nici cazuri de etilism acut nu s-au înregistrat, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun. În schimb ne-am confruntat cu problemele digestive", a declarat, pentru "Replica", Stere Buşu, managerul Spitalului Municipal Medgidia. Potrivit acestuia, cele mai frecvente afecţiuni au fost cele legate de un consum excesiv de alimente grele, cauzând colici abdominale sau pancreatite. Numărul prezentărilor, în total, au fost de aproximativ 80 - 100, dintre care o treime a fost reprezentată de pacienţii care s-au supraalimentat. Dacă în alţi ani, violenţa era la ea acasă în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe Medgidia, iată că anul acesta, medgidienii şi-au băgat minţile în cap. "S-au potolit. De când am instalat butonul de panică, domneşte liniştea. Le este frică pentru că imediat vin băieţii şi îi saltă", a mai spus Buşu.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212