REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Amendate de Poliția Locală, două asociații de proprietari cer să intre în legalitate

Amendate de Poliția Locală, două asociații de proprietari cer să intre în legalitate

Replica API 26 august 2019 | 00:00 1351

Poliția Locală, cu ”bunghiul” pe constănțenii care au executat lucrări la instalaţia de gaze fără autorizație

Poliția Locală, cu ”bunghiul” pe constănțenii care au executat lucrări la instalaţia de gaze fără autorizație

După ce, recent, Judecătoria Constanța a dispus, în cazul unor constănțeni ce fac parte din Asociația de proprietari FC BL 6, desființarea lucrărilor de construire la rețeaua de gaze întrucât au fost realizate fără autorizație, iată că alte asociații de proprietari a fost la un pas să aibă aceeași soartă. Amendate de Poliția Locală anul trecut pentru lipsa autorizației, Asociația de proprietari bloc 3A, de pe strada Mugurului din KM 4-5, și Asociaţia de Proprietari 595, de pe strada Corbului, au demarat procedurile pentru intrarea în legalitate. În acest sens, asociațiile au obținut miercuri, 21 august, respectiv vineri, 23 august, autorizația de construire pentru instalaţie utilizare gaze naturale - coloană pe casa scării şi racorduri în apartamente, intrare în legalitate proprietari, conform măsurilor dispuse în procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor.

Reamintim că, pe 19 martie, la Judecătoria Constanța, Primăria Constanța a solicitat, în contradictoriu cu Asociația de proprietari FC BL.6, să o oblige pe aceasta din urmă să desființeze lucrările de construcții realizate ilegal și reținute prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor din august 2017. În motivarea cererii, reprezentanții primăriei au arătat că, în august 2017, agenții constatatori din cadrul Direcției Poliția Locală au realizat un control la imobilul în cauză. Cu această ocazie, s-a constatat ca s-au executat lucrări de construcție cu nerespectarea autorizației și a proiectului tehnic vizat spre neschimbare, ocazie cu care s-a reținut în sarcina asociației să obțină autorizația de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar va fi obligată să aducă aducerea imobilul la starea inițială în termen de 20 de zile după expirarea cele 90 de zile. Măsura nu a fost respectată, fapt pentru care administrația locală a luat măsuri, așa cum prevede legea șia solicitat desființarea lucrărilor. Instanța a admis cererea Primăriei Constanța și a obligat asociația să desființeze lucrările nelegal realizate. Decizia a fost pronunțată pe 8 iulie a.c. și nu este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine verificati apartamentele sa vedeti cati au daramat pereti. Asta este un pericol in caz de cutremur. Ca unii romani nu mai vor sa arunce bani din cauza radet.ului nu e un pericol pentru nimeni
3
0
fagadau termina cu amenzile pentru coloanade gaze de la blocuri ptr cace faci nu e legal gaseste alta solutie si ajutai pe constanteni cum sa-si aprobari trimite primaria la toateblocurile din cta sa vezi cati au autorizatie pe coloana gaze poate mai vrei un mandat
3
2
astia intai isi pun gazele si apoi cer aprobare tara fara respect pentru lege
3
1
veniti mancav-as si la mine in asociatie la T17, tomis 297 ca eu m-am descurcat
2
5
Pare cam exagerat sa amendezi o asociatie de locatari pentru o simpla teava de gaz !
3
2
Prea dau in judecata in stanga si n dreapta. Administratia PSD a dat un exemplu de corectitudine in domeniul constructiilor de pe vremea lui Mazare. Cum de au tupeul sa mai ridice capul din pamant?
8
1
Sunt disperati jegosii din primarie si nu mai stiu de unde sa faca rost de bani! Sa ne suga poulile!!!! Oricum sfarsitul lor este aproape!
13
2
La Broracei e jale. Distrug toata reteaua radet
4
5
de ce mereu cei care vor sa faca ,sa construiasca ceva ,trebuie sa aiba aprobarea,autorizatia , de la cei care nu fac si nu realizeaza nimic ?
10
3
Primaria se comporta ca un impotent. Impreuna cu RADET-ul din subordine nu poate sa isi faca treaba, dar nici pe altii nu ii lasa. Apropo, ce s-a mai facut cu blocul lui Galani si cu biserica de pe Tomis, au fost demolate?
17
1
orice lucru care necesita proiect si aprobare trebuie facut conform unui plan, daca se apuca fiecare sa faca fara aprobare unde se ajunge? la haos
8
4
In loc sa vada de haosul din circulatia din Constanta, astia de la politis locala ne amendeaza pe noi. O sa il mai voteze tata mare pe Fagadau!
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369