REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Amendați de polițiști, după ce și-au întins grătarele în Parcul Tăbăcărie

Amendați de polițiști, după ce și-au întins grătarele în Parcul Tăbăcărie

Replica API 24 aprilie 2018 | 23:50 286

Trei persoane care s-au apucat să frigă carne pe un grătar, amplasat în Parcul Tăbăcărie, au fost amendate contravențional cu suma de 1000 de lei, duminică, 21 aprilie, de o patrulă a Direcției Generale Poliţia Locală

Astfel, în jurul orei 17.20, lucrătorii instituției au trecut prin zonă şi au observat persoanele în cauză, care defășurau activități de picnic într-un loc, care nu era destinat unor astfel de activități și consumau băuturi alcoolice pe domeniul public, iar în consecință au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.300 lei.

“Cu această ocazie, atragem atenţia tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: conform Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă. Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe strazi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitire şi oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens. De asemenea, în zonele indicate pentru activităţile de picnic – zonele indicate in planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor, sunt permise activităţi de picnic, însă fără a se aprinde focul”, se arată în comunicatul instituției.

Conform actelor normative în vigoare, cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activităţi, pot fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei”.

Pentru evitarea unor astfel de cazuri, înainte de a vă face planuri pentru o iesire în natură și delectarea cu un grătar amintiți-vă de Legea Picnicului! Există anumite reguli de bază care trebuiesc respectate, altfel veți risca să primiți amenzi usturătoare.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Administratia are vina ei ,iar populatia este tiganizata.In Constanta pute a orient
1
0
Ba esti prost? Astia au iesit la gratar acolo?
0
0
Face un rahat Fagadau, doua locuri amenajate intr-un oras de cateva sute de mii de locuitori...hai siktir admijistratie de cacat!!!
0
0
Asa face garda cand faci gratare fara ei LEMNE SI PIETRE PE EI
0
0
Gogulei sa te iau an banana si pe tine si politia locala
0
1
Sa va kis in freza cu politia voastra locala ,cand o sa fiti capabili sa amenajati locuri speciale atunci sa aplicati amenzi . Spartilor !!!!
1
3
Popor de tigani smardoi si cocalari
6
0
Daca am avea zone de picnic ar fi o treaba!!! Dar in tot orasul sant 2 unul la Doraly iar celalat in Poarta 6!! Pai daca stau in Tomis Nord ce fac ma duc cu gratarul in carca pina acolo??
2
3
Suedezi clar
4
0
Tot ei ...tigani ..cocalari ..interlopi k puradei ..viitori masteranti ...
6
0
prin baba novac nu veniti? de cand s-a incalzit aproape zilnic fac unii fara ocupatie gratar ziua.
3
1
Zone special amenajate ? ? ? unde sunt ? ? ?
4
6
Bravo , nu este gluma ,sau pus pe treaba.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102