REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ameninţări cu toporişca din pricina păduchilor şi scandal în crâşmă, la Capidava

Ameninţări cu toporişca din pricina păduchilor şi scandal în crâşmă, la Capidava

Replica API 25 mai 2015 | 00:00 286

A dat strechea în ei!

A dat strechea în ei!

Un local din localitatea Capidava, comuna Topalu, a devenit „ciuca” scandalurilor. Când nu este vorba despre o răfuială cauzată de consumul de băuturi alcoolice, vreun localnic trebuie să răscolească trecutul, aşa cum a făcut Ioan Sârbu, când şi-a adus aminte că o femeie i-a spus că nepoţii lui au păduchi.

Doi indivizi au fost trimişi în judecată în luna mai a acestui an, fiind vorba despre două dosare penale separate, dar cu acelaşi obiect, respectiv ameninţarea. Totodată, ambele fapte s-au petrecut în acelaşi loc, iar inculpaţii au acelaşi nume de familie nefiind rude. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, primul eveniment s-a petrecut pe 22.10.2014, în jurul orelor 12.00, când Ioan Sârbu, având asupra sa o toporişcă, s-a deplasat pe malul Dunării, în dreptul localităţii Capidava, pentru a priponi o cabalină.

Ulterior, în timp ce se deplasa spre locuinţă, în dreptul magazinului aparţinând societăţii Conic SRL, a observat o femeie, Iuliana Stan, care vorbea cu alte persoane. Imediat şi-a adus aminte că femeia, în urmă cu aproximativ 20 de zile, i-a spus fiicei inculpatului că „băieţii acesteia au păduchi şi să nu mai urce în autobuzul de copii din cadrul Primăriei Topalu”.

Astfel, individul s-a enervat şi a început să gesticuleze cu toporişca în mână şi s-o ameninţe cu săvârşirea de acte de violenţă şi cu moartea, proferând injurii la adresa ei. Persoana vătămată a declarat că afirmaţile şi gesturile lui Sârbu i-au provocat temere întrucât bărbatul este cunoscut ca fiind violent.

Dosarul cauzei a fost înaintat la Judecătoria Hârşova. Ajungem şi la al doilea eveniment, care s-a petrecut la data de 7 noiembrie 2014, în jurul orelor 17.00, când Paulică Sârbu s-a deplasat pe terasa magazinului Conic SRL, din localitatea Capidava, comuna Topalu, unde a consumat băuturi alcoolice împreună cu alte persoane.

La un moment dat, fiind în stare de ebrietate, a început să facă gălăgie. Atunci, patronul localului, Neculae Spătaru, l-a invitat să părăsească terasa. Paulică s-a enervat şi mai tare, refuzând să asculte. A început să ţipe, s-a ridicat de la masă şi a început să-l ameninţe pe administrator cu moartea după care a încercat să-l lovească. Persoana vătămată a sunat la 112 şi a solicitat prezenţa unui echipaj de Poliţie la faţa locului. Oamenii legii au reuşit să calmeze spiritele. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Hârşova.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272