REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ameninţat cu MOARTEA de hoţi! Unul dintre infractori a făcut 9 ani de închisoare pentru crimă

Ameninţat cu MOARTEA de hoţi! Unul dintre infractori a făcut 9 ani de închisoare pentru crimă

Replica API 5 decembrie 2015 | 00:00 286

Recidivişti

Recidivişti

Un bărbat din Constanţa a surprins doi indivizi în plină “acţiune”, în sensul că se chinuiau de zor să-i fure bicicleta. S-a luat după unul dintre ei, însă hoţul a trecut la ameninţări cu moartea, după care a aruncat cu o sticlă în direcţia victimei. Cei doi suspecţi au fost prinşi de poliţişti, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. De asemenea, precizăm că suspecţii sunt recidivişti, unul dintre ei fiind închis timp de 9 ani pentru crimă!

Potrivit procurorilor, la data de 4.12.2015, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Ionel Grigoraş şi Dumitru-Ion Grosu, recidivişti, cercetaţi în stare de reţinere, primul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, iar cel de-al doilea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată.

Din probele administrate, s-a reţinut că, în seara de 30.11.2015, în jurul orei 20.40, inculpaţii au încercat să sustragă o bicicletă din scara blocului MS2 de pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 145 din municipiul Constanţa, prin secţionarea cablului antifurt cu foarfece tip gură de lup, acţiunea fiind întreruptă de intervenţia persoanei vătămate B. D. Întrucât inculpaţii au luat-o la fugă în direcţii diferite, persoana vătămată urmată de fiul său l-au urmărit pe inculpatul Dumitru-Ion Grosu care în timpul urmăririi, în dreptul scării A a blocului TDC3, a ameninţat-o cu moartea pe persona vătămată B. D., după care a aruncat cu o sticlă în piciorul acesteia.

Ionel Grigoraş a stat 9 ani după gratii pentru crimă!

Cei doi indivizi sunt mai vechi „cunoştinţe” ale oamenilor legii. Spre exemplu, Ionel Grigoraş a făcut 9 ani de închisoare, începând din anul 2000, întrucât a omorât un om al străzii în zona gării din Constanţa. În 2009 a fost eliberat dar s-a reapucat de îndeletnicirile infracţionale. A fost din nou condamnat pentru furt şi eliberat în anul 2014, dată la care a fost prins după ce a furat dintr-o boxă a unui bloc situat pe strada Eliberării, ajungând iar în arest.

La acea dată, el a spus: „Eram lângă scara blocului şi stăteam cu sacii. Am luat nişte seturi de pahare, bormaşini.. Eu nu am furat din apartamente niciodată, din societăţi comerciale, tâlhării. Eu nu fac aşa ceva!”, după care a adăugat că a muncit 8 luni de zile la Romprest în Bucureşti, dar a fost dat afară pentru că nu avea acte de identitate pentru a i se face carte de muncă. Apoi a trăit din „pânda” cărucioarelor de cumpărături din parcarea hipermarketurilor. Mai exact, pândea pe cei ce nu-şi mai luau bănuţul înapoi, lucru pe care îl făcea el.

„Câştigam bine, cam 70 - 80 de lei pe zi, mai ales vinerea şi sâmbăta”, a spus el. Prin urmare, 8 luni de muncă până la vârsta de 34 de ani. Şi în rest? În rest închisoare, după care iar infracţiuni. Apoi, după acea faptă, a reuşit să scape şi, din câte se pare, acum a vrut să fure o bicicletă. Cât despre Dumitru Ion Grosu, şi el a fost condamnat la închisoare în 2011 pentru furt, fiind eliberat recent.

Liliana CHIRU

Citeşte şi: http://www.replicaonline.ro/declaratia-unui-criminal-care-a-dat-buzna-in-boxele-din-inel-ii-altii-fura-mai-mult-ca-noi-187450/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218