REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Amenzi COLOSALE pentru câteva unități alimentare de la malul mării, aplicate de DSV

Amenzi COLOSALE pentru câteva unități alimentare de la malul mării, aplicate de DSV

Replica API 21 iulie 2017 | 01:29 453

În data de 21.07.2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 38 de unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:

- comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;

- nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie;

- etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, cinci restaurante, patru magazine alimentare, doua unități tip fast food, un bufet şi un laborator cofetărie/patiserie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 28.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 10 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la fiecare in parte,da,era o suma sa te puna pe ganduri.dar impartit la 13 unitati,sunt banii lor pe o zi de sezon,scosi in 2-3 ore.ia dati-le cate 10000 de euro amenda sa vedeti,mai intoxica vreunul oamenii?
0
0
ARDELEANCA din Costinesti este omisa de controale patronul prieten cu primarului Cristea Traian unde si-a facut ziua onomastica la sfarsitul lunii iunie si ziua femeii 8 Martie organizatoare Dolana sustinatoarea primarului nu-i trece-ti pragul ? aveti interzis de la betiv? DSV sta in casa statului la Costinesti pana isi va face o vila din spagi ca si spagarul,betivul si jucatorul la jocuri de noroc Lazar!Ce vila de lux si-a facut omul din spagi la Eforie .A verificat cineva ?
0
0
si eu de unde aflu stimate domn,despre locurile de care sa ma feresc??foarte bine ca se mediatizeaza,si inca cei din presa nu nominalizeaza fiecare unitate in parte.ce,te deranjeaza ca in urma controalelor oamenii pot alege si alte destinatii?de exemplu bulgaria sau grecia?sa-ti zic un secret:la bulgari,preturile sunt 50% fata de romania,iar conditiile net superioare.curatenie,alimente proaspete si respect pentru turistii care platesc.mai bine indivizii care,,fac turism,,sa schimbe tactica,sa respecte clientii.spalati pe creier sunt votantii psd-ului,draga domnule.seara buna va doresc.
0
0
Domnule, cred ca sunteti un pic spalat pe creier si orice cacat s-ar scrie in presa sau s-ar difuza la tv ,tu chiar pui botul!Lucrurile sunt foarte simple: poti sa-ti face treaba foarte bine si sa nu scrii in ziare,poti sa ajuti oamenii saraci si sa nu stie nimeni ce faci tu...e foarte simplu!nu trebuie neaparat sa faci tam-tam mare oriunde te duci ...imi miroase mai mult a campanie electorala ! No offence, dar puteti da amenzi si fara atata reclama !cat despre controale ,jos palaria !
5
3
foarte bine sa ii amendeze si sa ii inchida dak pun in pericol vietile consumatorilor
6
1
s-a trezit si DSV, arata tare rau activitatea lor dupa ce le-a dat ceata Protectia C
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218