REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Amenzi pe bandă rulantă aplicate de inspectorii ITM pentru mai mulți agenți economici

Amenzi pe bandă rulantă aplicate de inspectorii ITM pentru mai mulți agenți economici

Replica API 17 martie 2018 | 00:00 303

În perioada 01-15.03.2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a continuat activitatea de control și verificare a societăţilor comerciale, care își desfașoară activitatea pe raza judeţului Constanţa. Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislaţia muncii precum și identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată.

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciul Control Relaţii de Munca au desfășurat în perioada 01-15 martie acțiuni de control la un număr de 148 agenți economici din care 28 au fost sancționați contravențional. S-au aplicat un număr de 24 amenzi în valoare de 585.500 lei și 4 avertismente. Au fost dispuse un număr de 190 măsuri cu termen de remediere a neconformităților depistate.

Au fost depistați 9 angajatori cu un număr de 29 persoane care practicau muncă nedeclarată încălcând prevederile art.15 (1) din Legea 53/2003 republicata – Codul Muncii, conform căruia primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activităţii constituie contravenție și se sancționează conform art.260(1)lit.e) cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată. Pentru muncă fără forme legale valoarea sancțiunilor a fost de 520.000 lei.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna ziua. Va scriu in legatura cu activitatea ITM in legatura cu firma de telefonie mobila sc Arsis Trading Srl din Constanta incinta Auchan Vivo si Kaufland . Aici se fac abuzuri uriase la salarii si la ore nenormate adica neplatita munca la negru. Cei de la ITM nu vin in control. Am facut plangeri peste plangeri si nu au venit in control. De ce? Oare au interes de a lua doar Spaga? Faceti dreptate domnilor si mai alea doamnelor din ITM
1
2
Subscriu la ceea ce s-a spus despre Arsis Trading VODAFONE. Ba mai mult chiar pot adauga ca nu au pontajele in magazin. Te ponteaza 8 ore si tu lucrezi 13 ore pe zi. Asta nu inseamna munca la negru? Ca sa nu mai angajeze inca 2 oameni in magazin trag de cei angajati si ii rup la propriu cu orele lucrate
4
0
Pe santiere cand merge ti. Numai fraierii sunt amendati, aia care au sute de oameni la negru pe toate santierele din constanta nu sunt amendati niciodata. De ce?
5
0
In cazul unei societati in insolventa gen ARGOS ITM-ul nu poate interveni, trebuie sa va inscrieti la masa credala. Mai mult, ITM-ul dispune masuri, iar daca angajatorii nu le indeplinesc sunt sanctionati contraventional si atat. Mai departe, pentru rezolvarea problemelor, trebuie sa apelati la instanta, asa este legea.
2
2
nu a luat nicio masura administrativa asupra conducerii societatii Argos Constanta privind salariile neplatite de ani de zile.A ti primit n reclamatii si nu a-ti luat nicio masura.Din acest p.d.v sunteti ineficienti.
3
2
Am lucrat la paza 3 luni cate 250 ore iar ei ma plateau 168,am fotografiat fiecare proces verbal la intr si iesire,am mers la ITM ,am primit plic acasa sa ma duc sa imi ridic diferenta de bani 1260 lei pe 3 luni,am fost,deci trebyiesc dovezi,da nu le aveam scoase la imprimanta nu reuseam,am asteptat cam 30 zile,inspectorul a fost super
5
1
Mergeti in control la Sc Arsis Vodafone sa vedeti acolo ce nereguli. Se lucreaza ore suplimentare neplatite, te obliga sa stai la munca de la 08.30 la 21 sau 22 pana se inchid mall urile. Pai cate ore muncim? Salariile sunt minim pe economie in conditiile in care lucram si de sarbatori legale si sambata si duminica. Alta problema este legata de stres ca te pune sa dai mesaj cand mergi la wc si cand intrii in magazinnla fel.nu ai voie sa lipsesti mai mult de 2-3 minute. Esti platit ca vanzator comercial si tu faci si munca de gestiune si munca de contabilitate. Nu ii verifica nimeni
7
1
Controleaza numai pe cine si ce vor ei ! Reclamatiile zac in sertare sub acoperirea termenului de 30 de zile lucratoare pentru solutionare dupa care o lalaie si iti cer documente pana te lasi pagubas ! Mergeti la Conpress Holding al lui Strutinski sa vedeti cum isi bat joc de angajati !!
6
2
aveti dl director bola la corpul de control; nu toti, dar sunt 2-3 care nu au ce cauta acolo; de ce nu ii retrageti din prima linie?va fac de ras , noi sesizam prostia si necunoasterea;manaca banii statului si nervii contribuabilului;copii nostri nu au pile sa se angajeze la itm cta, dar dvs promovati loaza la corpul de control si ii puneti pe inspectorii profesionisti sa le faca raportarile; credeti ca nu vedem? cum se poate numi acel inspector care se uita la un program de calculator ca vitelul la poarta noua si nu stie diferenta de cut si copypaste?vrem inspectori itm cerebrali, bine pregat
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212