REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Amenzi USTURĂTOARE și CONFISCAREA MAȘINII, dacă ARUNCAȚI deșeurile la întâmplare

Amenzi USTURĂTOARE și CONFISCAREA MAȘINII, dacă ARUNCAȚI deșeurile la întâmplare

Replica API 2 martie 2021 | 00:15 2569

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Constanța, Steluța Popescu, au semnat luni, 1 martie, un protocol de colaborare prin care cele două instituții vor colabora îndeaproape pentru sancționarea celor care consideră că domeniul public este coșul lor de gunoi.

”Nu o singură dată am anunțat faptul că polițiștii locali au sancționat persoane care aruncau molozul produs din construcții pe malul lacului Siutghiol sau lângă platformele de gunoi în loc să-l ducă în spațiul special amenajat din incinta Portului Constanța - zona Poarta 9 sau că angajați ai unor societăți comerciale depozitau deșeurile reciclabile la tomberoanele din zona blocurilor în loc să dețină contract pentru acest tip de deșeuri și să uziteze de el. Campaniile de informare ale Primăriei au fost ignorate de cei cărora nu le pasă că atât ei, cât și semenii lor ajung să trăiască printre gunoaie, că în loc să mirosim iarba, mirosim gunoaiele aruncate de ei.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac: „Toleranță zero față de cei care consideră că orașul nostru este groapa lor de gunoi. Acordul cu Garda de Mediu, pentru care îi mulțumesc doamnei Steluța Popescu și colegilor săi care vor face echipă cu lucrătorii Poliției Locale, este semnalul că a început curățenia de primăvară“.

Începând de astăzi, polițiștii locali în colaborare cu comisarii de mediu vor derula zilnic acțiuni comune de identificare și depistare a persoanelor care poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deșeurilor de orice fel în zone care sunt cunoscute că au devenit focare de infecție și nu numai”, a declarat primarul.

Steluța Popescu

Persoanele surprinse riscă amenzi de 30.000 de lei și măsura complementară a confiscării autovehicului folosit pentru săvârșirea contravenției, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce a oprit o pe acesta doamna Popescu S sa - si faca datoria de comisar si pana acum? de atatia ani de cand este in garda?
0
0
Sa incepeti cu Rasnoveanu ca si a aruncat un gunoi de vila de sute de mii de euro pe malul lacului Siutghiol. Are si masina chiar maserati daca tot sunteti pusi pe confiscati. Ptr cine nu stie rasnoveanu este un amarat de bugetar 10 ani srf la garda de mediu cta.
0
1
Cind se arunca un gunoi din masina se confisca masina, ori dupa acelasi principiu ar trebui sa ti pierzi functia cind ai facut o coruptie si casa unde ai primit spaga, dar se vede treaba ca la infractiunile mici manifestam tolerante zero , iar cele mari le ignoram.
4
0
nu o sa ii prinda nimeni; politia sta cu ochii doar pe vanzatorii de patrunjel si ghiocei...
5
0
veniti la mangalia sa vedeti dezastru!!!!camionul lui pupaza din vama veche vine si arunca gunoaie in zona far camioane cu nr BMZ. la fel camioanele lu rusu de la pecineaga tot la mangalia in zona far arunca !!! primareeeee tu te inbraci elegant si accepti sa fie orasul inputit????
1
1
adicatelea neicusorule trebuie un protocol ca s aplicam legea care fie vorba intre noi este in vigoare de ceva anisori, ca instituiile sus numite sa isi faca treaba
6
0
voi nu cititi articolul in plm postati ca idiotii, asa ati si votat, aveti dreptate la ce semnalati dar articolul se refera la cei care cara molozul cu masinile si il basculeaza pe unde apuca
3
2
Sa controlati camioanele care deservesc santierele din oras. Toate ies din santier cu noroi, pierd pietris si beton pe drum
10
0
In sfarsit ceva constructiv pentru orasul asta. Le as da si munca in folosul comunitatii.
10
2
Se arunca mucuri sticle de la etaj,resturi de mancare in spatele blocului hranind pisicile.Dati jos sarmele cu chiloti atarnate la bucatarii. Asociatiile de proprietari nu respecta normele de igenizare a scarilor de bloc.Nu se dezinfecteaza cu clor,nu vrea presedinta decat cu Asevi turcesc.Nu se matura frunzele si resturile menajere,trotuarul blocului.Vara dati amenzi celor care consuma pana noaptea tarziu bauturi alcoolice,sparg seminte si fac galagie si dupa ora 22 cu copii in parcarile blocurilor.Monitorizati blocurile modificate in interior s-au lasat blocurile,s-au crapat peretii.
14
2
da!!!!!!!!
6
1
as vrea sa o vad si pe asta
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614