REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

AMENZILE aplicate în STAREA de URGENȚĂ ar putea fi ANULATE!

AMENZILE aplicate în STAREA de URGENȚĂ ar putea fi ANULATE!

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 1387

Un proiect de lege ce vizează anularea amenzilor aplicate pe durata stării de urgență, fără a mai fi nevoie de contestarea acestora în instanță, a fost trimis spre consultare. Proiectul de act normativ prevede ca procesele verbale emise în baza OUG nr. 1/1999 să fie declarate nule.

Amenzile plătite total sau parțial

Astfel, amenzile plătite total sau parțial ar putea fi returnate celor care le-au plătit. În ceea ce privește cetățenii care nu au plătit amenzile, aceștia nu vor fi executați silit. Ministerul Finanțelor are datoria de a stabili o procedură pentru restituirea banilor în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a legii. Totuși, proiectul nu se adresează celor care au încălcat măsurile de izolare și carantină.

Din cauza actelor normative

„Din cauza actelor normative prost făcute, caracterizate printr-o tehnică legislativă deficitară, fără a fi întrunite exigenţele de claritate, precizie şi previzibilitate, fiind astfel incompatibile cu principiul fundamental privind respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, precum și principiul restrângerii proporționale a exercițiului drepturilor și libertăților fundamentale, activitatea polițiștilor va fi anulată de incompetența celor care legiferează.”, transmit reprezentanții Sindicatului Europol.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci unii am stat ca niste fraieri in case.... Iar unii si au facut de cap...
0
0
Date celor ce conduc beti ,drogati si fara permise ,exista legislatie care sa suporte amenzile,dar cind dati amenzi ca va preseaza sefii nu sunt de acord .Deci ginditi va bine dragiilor ce faceti ,un tigan care se ruga in biserica sa moara toti romanii il amendati cu 200 roni ,iar pe unul ca dl Baniciu ii spune ti te amendam cu 2000roni dar in final il amendati cu 10000roni ,chestia este ca in final ati pierdut in capital politic 100 de milioane de lei la faza asta ,sa amendezi pe cineva care are emisiune de satira si umor,vai de voi.Se pare ca aveti nostalgia vremuriilor de demult apuse.
0
0
Amice esti idiot rau!
1
0
de ce imi stergeti comentariul, Replica este condusa de oculta mondial, nu va lasati scanati fratilor cu aceste termometre caci astea nu sunt termometre sunt niste dispozitive de injectare 5G ca sa va faca vulnerabili la covid, nenorocitii vrea sa ne omoare, o sa traiasca doar popoarele sarace din asia si africa care o sa fie sclavi la oculta mondiala si copii lor.
1
4
Traim intro societate in care cei care nu especta legile sunt considerati embleme. Legi date alandala.
3
1
Amenzile ar trebui platite de cei care au emis ordonantele militare ca au fost ilegale.
6
3
Ca in filmele cu prosti!
4
0
Amenzile date aiurea ar trebui platite de agentii care le-au dat.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272