REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Amorțeală în braț pe timp de noapte: cele 4 cauze principale

Amorțeală în braț pe timp de noapte: cele 4 cauze principale

A.F. 21 decembrie 2022 | 00:00 543

Cel puțin o dată în viață, probabil că ați simțit o senzație de amorțeală, furnicături sau arsură în braț pe timp de noapte. Există diverse cauze pentru acest fenomen. Unele sunt benigne, în timp ce altele necesită tratament.

Senzația de braț „amorțit” pe timp de noapte este foarte frecventă și, de obicei, inofensivă. Dar, în unele cazuri, poate fi legată de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, sindromul tunelului carpian sau deficiența de vitamina B.

Poziția incorectă de dormit

Majoritatea persoanelor se confruntă cu un episod temporar și rapid de parestezii. Cea mai frecventă cauză este o poziție proastă pe timp de noapte: corpul exercită o presiune asupra unui nerv din braț, care în cele din urmă „adoarme”. Aceste cazuri sunt inofensive. Senzația dispare după schimbarea poziției.
Sindromul de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian este foarte frecvent la persoanele a căror muncă implică mișcări repetitive ale mâinilor. Presiunea excesivă asupra nervului median, care trece prin braț, mână și încheietura mâinii, provoacă durere și amorțeală. Aceste simptome au tendința de a apărea noaptea, deoarece adesea dormim cu încheieturile îndoite. O atelă și exerciții sunt de obicei suficiente pentru a rezolva problema.

Diabet

Persoanele cu diabet zaharat sunt expuse riscului de deteriorare a nervilor: neuropatia diabetică. Aceasta apare atunci când nivelurile ridicate de zahăr și grăsimi din sânge deteriorează terminațiile nervoase. Neuropatia diabetică cauzează de obicei amorțeală și furnicături la picioare și picioare, deși poate afecta și brațele și mâinile. Managementul medical este esențial pentru a gestiona boala cât mai bine posibil.

Deficiența de vitamina B

Deficitul de vitamina B poate cauza o serie de probleme, inclusiv anemie și furnicături la nivelul extremităților. Poate fi ușor să confunzi această senzație de furnicături cu somnul brațelor, spune Medical News Today. Un medic poate prescrie suplimente sau poate recomanda schimbări în alimentație pentru a depăși această deficiență, citează doctorulzilei.ro.

Alte cauze

Mulți alți factori pot cauza leziuni nervoase care duc la brațe, mâini, picioare amorțite. Acestea include:

  •     anumite tipuri de prejudiciu
  •     tulburări de consum de alcool
  •     tulburări autoimmune
  •     anumite medicamente
  •     afecțiuni ale măduvei osoase
  •     infecții
  •     tumori
  •     scleroză multiplă
  •     accident vascular cerebral
  •     alte neuropatii periferice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272