REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
20.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Ana Birchall și-a vândut mai multe titluri de stat și le-a investit în aur

Ana Birchall și-a vândut mai multe titluri de stat și le-a investit în aur

Mirela PASCAL 25 aprilie 2024 | 00:00 8810

Fostul vicepremier și ministru al Justiției, Ana Birchall, este unul dintre cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste 23 de milioane de dolari și care crește continuu, grație veniturilor impresionante și a investițiilor care produc alte milioane. Din declarația de avere oficială se poate vedea că fostul lider PSD are mai multe terenuri și locuințe, inclusiv un apartament de peste 300 metri pătrați în București și două case în SUA,dobândite până în anul 2002, înainte ca aceasta să intre în politică, bijuterii, dar și lingouri de aur, dolari în bănci și obligațiuni și investiții în firme din străinătate.

Ana Birchall

Ana Birchall este, în mod categoric, unul dintre cei mai bogați oameni din România, cu o avere uriașă și extrem de diversificată, structurată astfel încât să-i aducă și mai mulți bani, din mai multe surse. Fostul demnitar a fost angajat din ianuarie 2022 pe funcția de expert principal la Nuclearelectrica, în calitate de reprezentant special pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale, însă, recent și-a dat demisia. Potrivit declarației de avere depuse pe site-ul companiei nucleare de stat, din 2023, Ana Birchall are trei terenuri cu o suprafață totală de peste 38.000 metri pătrați în pitoreasca Dorna Arini din Suceava, la care se adaugă un hectar de teren agricol în Fulga de Jos, județul Prahova. Toate au fost dobândite până la momentul intrării în politică, adică până în anul 2002. Printre altele, Birchall se mai lăuda, în 2023, cu lingouri de aur de peste 200.000 de lei, echivalentul a 40.000 de euro.

Ana Birchall si-a vandut mai multe titluri de stat si le-a investit in aur declarație din anul 2023

Ana Birchall a vândut mai multe titluri de stat pe care le-a transformat în aur, o investiție sigură și de viitor pentru fiul ei. Valoarea totală a lingourilor este de 324.000 de euro, potrivit ultimei declarații de avere, postată anul acesta, pentru anul fiscal 2023.

Ana Birchall si-a vandut mai multe titluri de stat si le-a investit in aur declarație din 2024

Apartament de 305 metri pătrați în București și două case în SUA

Fostul ministru al Justiției și al Afacerilor Europene deține și două apartamente în București- unul de 50 metri pătrați în Sectorul 4 și un al doilea în Sectorul 1, de nu mai puțin de 305 metri pătrați, o casă de 240 metri pătrați în Dorna Arini, precum și un apartament de 180 metri pătrați în New York și o casă de 250 metri pătrați, în New Haven SUA. De asemenea, dobândite până în anul 2002, înainte să intre în politică.  Lista uriașei averi a Anei Birchall continuă la fel de spectaculos, cu bijuterii de 65.000 de euro, față de 62.000 de euro, cât valorau în 2023. Conturile bancare sunt fără număr, la fel și obligațiunile pe care le deține la stat.

Ana Birchall si-a vandut mai multe titluri de stat si le-a investit in aur conturile bancare

Ana Birchall este licenţiată în drept la Universitatea Bucureşti şi deţine masterat şi doctorat în drept la Yale Law School, SUA.

Ana Birchall si-a vandut mai multe titluri de stat si le-a investit in aur

 Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, în calitate de avocat în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume. Din 2003, ea s-a alăturat echipei Ministerului Afacerilor Externe, promovând interesele României de integrare în NATO şi aderare la UE.

Ulterior, Ana Birchall a decis să se implice în viaţa politică, deţinând funcţia de vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale României, ministru al Justiţiei, ministru delegat pentru Afaceri Europene, înalt reprezentant al Guvernului pentru relaţia cu SUA şi Afaceri Europene, deputat în Parlamentul României, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, preşedinte al Comisiei Speciale pentru Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la OSCE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515