REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANAF a decis BLOCAREA OPERAȚIUNILOR de VĂMUIRE în PORTUL Constanța!

ANAF a decis BLOCAREA OPERAȚIUNILOR de VĂMUIRE în PORTUL Constanța!

Replica API 14 august 2020 | 00:33 4053

Direcția Generală a Vămilor (DGV), la ordinul ANAF, a decis oprirea operațiunilor de vămuire la birourile vamale de frontieră din Constanța, inclusiv cel din Port, și direcționarea acestor operațiuni la birourile vamale din interiorul țării. Această decizie a fost luată, spune ANAF, în cadrul unui comunicat, pentru a reduce timpii de așteptare care sunt mari. Fostul șef al ANAF susține că decizia va fi revocată, deoarece contravine legislației. Mai mult, acesta susține că decizia a fost luată de "un grup de interese de tip mafiot".

"Un grup de interese de tip mafiot a concentrat "vămuirea" containerelor în două puncte din București, îndelung pregătite cu aprobări și oameni devotați imediat după ce au reușit să-și plaseze în funcția de șef al vămilor un pion mut. Vă pot garanta că se va revoca această măsură deoarece: contravine flagrant legislației comunitare care acordă opțiunea locului de vămuire titularului operațiunii, antrenează costuri suplimentare importante în sarcina agenților economici cu tranzitul (transportul), garantarea datoriei vamale pe parcursul tranzitului și mareste timpii de așteptare/vamuire.

Va afecta grav activitatea economică a portului Constanța, operațiunile de import afluind către Varna/Burgas sau către porturile nordice Hamburg/Rotterdam În dosul dezideratului "fluidizarii operațiunilor de vămuire" ignoranții Cîțu (n. Red. Ministrul Finanțelor) și Călugăreanu (n. red. șefa ANAF) sunt duși de nas de un grup de interese de tip mafiot. Aceștia au concentrat "vămuirea" containerelor în două puncte din București, îndelung pregătite cu aprobări și oameni devotați imediat după ce au reușit să-și plaseze în funcția de șef al vămilor un pion mut. În acest timp, debandada în sistem este aproape de perfecțiune. Sute de angajați plătiți complet degeaba, structuri și funcții nou înființate de tăiat frunze la câini, beții crunte la locul de muncă, ciruptie, indisciplină", susține fostul șef ANAF. Firmele importatoare ripostează.

Vineri, 14 august, ora 10.00, în Portul Constanta Sud Agigea, reprezentanți ai unor firme importatoare vor să iși spună nemulțumirile.

Conducerea Biroului Vamal Constanta a declarat, pentru Replica, că activitatea în vămi se desfășoară în condiții normale, că nu este blocată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si interese cat cuprinde. La vama constanta port sta momaia aia de sefa ioanei florentina de 100 de ani desi mai are o basina si crapa si nici dracu nu o schimba. Vama este putreda.
4
0
Cum dracu sa nu fie mafie? Cand anaful, frontiera si vama fac chefuri sub al doilea pod de la Agigea. Ia sa mergeti in fiecare vineri si sambata sub podul nou de la Agigea, sa vedeti chefuri intre politisti si vamesi. Si ne mai miram ca merge prost in Romanika.
3
0
Guvernul PNL e chitit sa distruga Constanta numai ca sa-si protejeze pilosii pe care i-a pus in functii la Bucuresti.
3
3
Cristi Ciuca de la Agigea sa fie bagat la puscarie.
1
1
S-a decis. Nu mai vamuiesc. Va muiesc.
5
0
ce vedem noi aici? ca nu numai brunetii au clanuri mafioate care se atca intre ele, au si altii !
8
0
Fratilor aici este mana lui Pilca, bogatu, Marica Vasile , Sica Mercedes si Mutescu . Pilca si-a marit garantia la tranzit cu doua saptamani inainte sa apara NOTA minunata. Este mana lor sa mai fure si ei ceva ca sunt sugrumati tot scot din buzunare si ei erau obisnuiti doar cu luatul...
7
2
ANAF ESTE MAFIA . SI NU DOAR ANAF . IN TOATE INSTITUTIILE IMPORTANTE . CEL PUTIN LA CONSTANTA , SUNT CONDUSE DE FAMILII DE MACHIDONI . ANAF , OPC SUNT SUFOCATE DE MACHIDONI . UNDE SUNT BANI SUNT SI MACHIDONI . DACA AR FII SA SE FACA VERIFICARI NUMAI RUDE .
7
4
Pai si gurili noastre ce mai mananca ? Bai guvernanti, voi sunteti prosti ?
10
1
Trebuie sa dea afara oameni din Constanta ca sa aiba de lucru cei din vama Bucuresti. Este o prostie, vor suferi firmele, mai multa birocratie si o coruptie care va fi mai greu de monitorizat.
8
5
Saracii vamesi ce mai plangeu ei ca sunt rupti de munca, obositi, nu faceau fata, cum plimbau ei declaratiile de la unul la altul, cum te flituiau si ziceau, ateptati nu vedeti ca nu mai facem fata la atata volum imens de muna?Ei acum au ramass fara acest volum imens de munca si implicit fara spagile care le intrau prin intermediul comisionarilor.Dezastru, saracie totala, sper sa fie disponibilizati si sa se angajeze la privati, poate asa le intra creierii in cap.Dar astea sunt doar vise, mafia lucreaza, saptamana viitoare cel tarziu, iar vor fi blocati, in spagi!
15
4
Oooo, daaa, in port sint numai vamesi cinstiti, de aceea e plin Dragonul Rosu de marfa contrafacuta, orasul e plin de bauturi si tigari netimbrate vindute de tigani
11
7
Chemati-l pe blejnar ca sunteti prosti.
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108