REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° ConstanÈ›a Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° ConstanÈ›a Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

ANAF Constanța amenință cu greva generală, din cauza condițiilor precare de muncă

ANAF Constanța amenință cu greva generală, din cauza condițiilor precare de muncă

Victor ROTARU 18 august 2023 | 00:00 4853

După lungul È™ir al protestelor organizate de către angajaÈ›ii din Învățământ, Sănătate, iată că a venit È™i rândul celor de la ANAF să iasă la protest, nemulÈ›umiÈ›i de condiÈ›iile de muncă, solicitând, printre altele, È™i egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată în fiecare instituÅ£ie ÅŸi familie ocupaÅ£ională distinctă în cadrul Legii salarizării. Dacă nu obÈ›in revendicările, există riscul ca, săptămâna viitoare, să fie organizată grevă generală. Contactat telefonic Emilian Marian, lider de sindicat ANAF ConstanÈ›a, a transmis faptul că pe 22 august va avea loc un protest al angajaÈ›ilor ANAF, fiind deja începută È™i procedura de strângere de semnături pentru grevă, asta dacă nu se ajunge la nici un consens cu Ministerul FinanÈ›elor. 

 

ANAF Constanta ameninta cu greva generala, din cauza conditiilor precare de munca

AngajaÈ›ilor din cadrul direcÈ›iilor financiare le-a ajuns cuÈ›itul la os È™i s-au decis ca pe 22 august să organizeze un protest. Și funcÈ›ionarii direcÈ›iilor financiare din ConstanÈ›a vor ieÈ™i la protest: „Pe 17 era un termen ca urmare a negocierilor de săptămâna trecută. AÈ™teptăm să vedem ce se întâmplă cu negocierea ministrului de FinanÈ›e. Colegii de la Cluj au anunÈ›at pe 22 august un protest la care noi ne solidarizăm. Nu ne-au chemat la un alt dialog, în afară de comunicarea avută săptămâna trecută. Mai avem un material care este produs de ANAF È™i înaintat Ministerului de FinanÈ›e, un material făcut de un membru de sindicat, ceea ce înseamnă că cei din conducerea ANAF sunt conÈ™tienÈ›i de toate problemele care sunt în sistem, legate de salarizare, de condiÈ›iile de muncă, problema digitalizării.” a transmis Emilian Marian, lider de sindicat ANAF ConstanÈ›a.

Marian: GuvernanÈ›ii noÈ™tri sunt mai preocupaÈ›i să ia „OK-ul” de la Bruxelles, decât să negocieze întâi cu noi

AngajaÈ›ii direcÈ›iilor financiare speră să se ajungă la un numitor comun È™i să nu fie nevoiÈ›i să declanÈ™eze o grevă, mai ales dacă ne uităm la ce s-a întâmplat cu profesorii care nu au rezolvat mare lucru de pe urma grevei pornite la finalul lunii mai: „Noi tot sperăm că va avea loc un dialog. Pe de ală parte, fusesem anunÈ›aÈ›i că întâlnirea în cadrul căreia trebuia să se discute despre legea salarizării s-a amânat. GuvernanÈ›ii noÈ™tri sunt mai preocupaÈ›i să ia „OK-ul” de la Bruxelles, decât să negocieze întâi cu noi. Iau „OK-ul” de acolo È™i după aceea ne impun nouă, nu È™tiu ce se întâmplă. Probabil că oamenii vor semna pentru grevă. Noi suntem în procedură pentru a strânge semnături pentru grevă. Să fim pregătiÈ›i în eventualitatea în care nu ne cheamă la dialog sau nu vom fi mulÈ›umiÈ›i de rezultatele dialogului. AÈ™a se colaborează, aÈ™a înÈ›eleg ei că se colaborează.

ANAF Constanta ameninta cu greva generala, din cauza conditiilor precare de munca

„Preferăm să plătim chirii”

NemulÈ›umirile angajaÈ›ilor ANAF ConstanÈ›a sunt legate de condiÈ›iile de muncă oferite, aceÈ™tia nu au un singur sediu, contribuabilii fiind nevoiÈ›i să facă drumuri între sediile ANAF din ConstanÈ›a, cu toate că ANAF deÈ›ine proprietăți, se pare că se preferă să se plătească diferite chirii. „Avem condiÈ›ii care nu sunt de secolul XXI. Este jenant. Noi ca noi, mai plătim din buzunar, mai cumpărăm una alta. Dar este penibil pentru contribuabilii care vin. Toalete insalubre, holuri insalubre. Nu avem un sediu să fim toÈ›i într-un loc, punem contribuabilii pe drumuri, cu toate că suntem al 2 – lea judeÈ›, după BucureÈ™ti, ca È™i contribuÈ›ie la bugetul de stat, noi nu avem un sediu. O parte din noi stăm în sedii închiriate, iar clădirile care sunt proprietatea ANAF sunt părăsite, precum cea de pe Mircea cel Bătrân. Nu s-au găsit bani pentru a fi recondiÈ›ionată, preferăm să plătim chirii. Digitalizarea ne pune cele mai mari probleme. Noi nu putem să oferim un serviciu de calitate contribuabililor. Suntem într-o situaÈ›ie ciudată. Pe de altă parte ni se cere să aducem mai mulÈ›i bani la buget. Cum să aduci bani la buget dacă programele nu merg, bazele de date nu sunt integrate, colegii au ieÈ™it la pensie È™i ne-am împuÈ›inat. Nu ai cum să faci față la volumul de muncă.”, a mai declarat, pentru Replica, Emilian Marian, lider de sindicat ANAF ConstanÈ›a.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceti-va treaba nu-i mai jecmaniti pe cei care isi vad de treaba si adunati de la smecheri ca sunt multi rau in Constanta. Ia vedeti voi cum toata gasca de oieri si beizadele de pe litoral sunt pe minus dupa japca din sezon!!!!
3
0
Nicio problemă, sunt locuri de munca în privat
5
0
Niste analfabeti care cred ca fara bugetari ei ar fi mai bine, poate fara câteva sute de mii angajați pe pile si relații, dar niciodata nu o sa-i poti scoate din sistem cat timp guvernul, Parlamentul , etc sunt corupte ! Voi astia din privat, cand faceti o greva ?
4
0
Ati mai auzit de Misa -mari contribuabili. Este bine merci supraveheaza incasarile bugetare, in crestere sau descrestere nu se stie, dar rezistaprin marea lui competenta. Mai are terenuri la Navodari primite de la Ursu, care este un mare fiscalist ca si MISA. Ce servicii ii acopera SRI, SIE sau prostia. CRED ca toti impreuna. Si asa veti avea mari incasari la bugetul cui, al statului sau al lor si al celor ce i-aua pus si menytinut pe functii. ALO HEIUS TI_AI DAT DEMISIA DEGEABA. MISA ESTE NEMURITOR SAU UN MARE HOT SIE> Cel mai mare jaf este la mari contribuabili si la marea antifrauda contra incasarilor la buget. Garda financiara era mic copil, Acum se dau amenzi frumoase, dar la buget se incaseaza jumatate din minim, adica nimic, cu o sampanie sau un wischi se achita tot. nu dau doi bani pe adeste amenzi. Toata structura de antifrauda este politizata si se ocupa cu bani pierduti de la buget cu salariile lor.
2
0
Pentru toti cei mananca c***t la trezorerie, sa stie. Plati se pot face far sastea la coada. De ce nu au cont bancar - fiscul ar trebui sa stie. Asa se face evaziunea fara cont , declari 2 lei si ii platesti si ce sa vezi esti cinstit in analizele de fisc. Dar tu ai mult mai multe sume incasate si nedeclarate. Asa se face I.F. in zilele noastre . Toti evazionistii ce declara 2 lei si ii acchita sunt cinstiti. FALS CA SI ACTUALUL GUVERN. PROBABIL SE TRAGE DE LA COVRIGARIA LUI CIOLACU. SOBOLAN NEBARBIERIT SI POATE ESTE SI PE INVERS, II PLAC SOBOLANII>
2
2
Care vrea greva sa il dea direct afara si sa ii taie si pensia.Marea majoritate a celor care lucreaza la stat sunt niste incompetenti care lucreaza pe bani multi si te sfideaza .
3
3
De v-ar da pe toti afara colectarea la buget ar creste. Sunteti doar niste spagari , slugi ale partidelor, peste marii contribuabili ( se intelege ca majoritatea sunt cu capital de stat ) nu va duceti. Iar cand un IMM are dreptul la rambursare TVA nici nu vreti sa auziti sa-i dati banii inapoi. Invocati necesitatea controlului de fond pe 5 ani anteriori. Si cand veniti la controlul de fond, dupa 5 ani, incepeti santajul spagii spunand. Vezi am gasit ca bonul asta de motorina este ilizibil. Iar mijlocul de transport in care ai pus motorina nu are foaie de parcurs. Deci, taiem, si ce preferi ? Amenda sau plicul ptr noi. Asa va trebuie gunoaielor !. Spagarilor !.
8
1
Ce frumos sunt invrajbiti oamenii. Uitam de turma de parlamentari care nu fac nimic, dar voteaza dupa deget, stau in vacante parlamentare, chiulesc cat cuprinde, de pensiile speciale, de jaful facut in energie, etc. Apropos de si-l mai aminteste cineva pe v****l Popescu, , oare ce mai face. Jaful din pandemie pe care-l platim cu totii, fara ca organele cu statut special sa faca ceva, etc. Medicii iau spaga in continuare desi le-au fost marite salariile, invatamantul face meditatii 99% la n***u, chiriile din orase se incaseaza la n***u. CE mai vreti??? DE CE NU SUNT BANI LA BUGET??? Pentru ca suntem condusi de niste Handicapati din punct de vedere economic, Pentru ca evaziunea este la maxim, iar fiscul primeste frimituri, pe langa marii mafioti ce au pus mana pe terenuri retrocedate aiurea, pentru ca in prezent nu se mai fac inspectii fiscale pentru a nu deranja firmele de partid, care doar ele prind contracte cu institutiile statului, pentru ca politicienii isi numesc curvele si curv
6
2
E interesant de la cine se inchirieaza sediile. In ce buzunare se duc banii. Doar asa veti afla de ce se perpetueaza aceasta situatie si de ce nu se gasesc niciodata bani pentru reparat sediile existente. â
8
2
mars la munca la patron, putorilor de spagari, ca luati o caruta de bani lunar degeaba si aveti spor de hemoroizi.
7
3
Ia sa intre D.N.Aul in astia si sa ii intrebe cum sta treaba cu colectarea veniturilor statului si auzi la asta cica au probleme cu digitalizarea pt.ca programele nu functioneaza si aici se pune intrebarea daca chiar nu functioneaza sau nu stiti voi sa lucrati cu tehnologie noua si va convine sabotati intentionat programele caci un program face munca a zece oameni adica sunteti prea multi angajati si un program nu ia spaga decat daca este programat"sa greseasca"dar si asta se vede in retea deci apar problemele,doar aspectul ala ca ANAFul nu are sediu este o problema reala daca este adevarat si aici trebuie vazut la cine sta in chirie,adica cine este proprietarul cladiri care suge bani publici prin ANAF,sa se vada asha de curiozitate caci este vorba de bani publici si cel care contribuie la bugetul public are dreptul sa stie cum sunt cheltuiti bani lui.
12
3
pt ca la momentul controlului nu am gasit cartea casei de marcat, m au pus sa scriu, de ce? pt a se asigura ca trag o amenda de 6mii lei cu 2mii in 15zile... am gasit o imediat dupa ce am scris dar nu a mai contat ca asa sunt cei de la Anaf, fara pila, sa ti dea in cap, banii aia ii faci intr o saptamana... nu va convine? schimbati locul de munca
7
3
Tupeu cat casa.
9
4
Nu va este jena sa protestati ? Stati prea mult timp pe scaune ? De deficitul de forta de munca in constructii si agricultura ati auzit ?... Mergeti acolo, veti fi primiti cu multa caldura solara, vant, ploaie, zapada si accidente mortale.
14
3
Oricum este degeaba tot anaf ul. Fura de la saraci si da la bogati.
19
1
personal inbatrinit, probabil diletant in utilizarea IT. au ghiuluri pe mina, de nu pot utiliza tastatura PC. es adauga celor care tipa si cer.
16
1
Ce comentaci idioti. :)))
8
18
Domnule Emilian, aveți tupeul sa vorbiți?! Sunteți un incompetent, spagar și chiar semianalfabet!!!! Cât munciți Dvs pe zi? Stați la pensiune la Costinești, faceți evaziune fiscală , va urmăriți doar interesul propriu si personal prin aceste acțiuni de protest unde scoateți in fata institutiei 20 de analfabeți ca dumneavoastră, ca doar ăștia va susțin . Duceți-va la munca, mai citiți ca habar nu aveți cu ce va ocupati si lăsați manevrele ieftine .
26
2
Dati ablsolut toti afara din sistem. Tara poate sa ramana 15 zile fara ANAF !!Concursuri noi cu subiecte publicate pe diverse situri,cunoscute,la care sa participe cine vrea,cine are studii si expertiza,concurs pe bune. Schema redusa la jumatate,cine merita,este priceput,serios si CINSTIT poate sa ia fara probleme 10.000 lei !!! Fara amante, slugi politice,frecangii de menta si mai ales fara acriturile de acolo !!! Cand te duci la javreele alea de la Anaf, parca te duci la Dumnezeu,asa trebuie sa satai aplecat si cocosat !!
31
2
La ce bani aduceți la bugetul statului mai bine ăstia care santeti plecați acasă Mai mult de gogoșarii frizerii și alte nimicuri nu faceți controale Tara e ful evaziune fiscală Șmecherii se îmbogățesc peste noapte Guvernul nu are bani la buget voi lăsati rechinii plini de euro în afaceri
24
1
La ce salarii aveti, mai aveti tupeul sa faceti asa ceva…
28
2
Niste impostori, pline birourile de indivizi care taie frunze la caini. Salarii babane,mai pica si cate ceva de la contribuabili si tot nemultumiti sant! Ciolacule nu da inapoi, trimite-i in privat, acolo se vede cat de competenti sant , si daca le da patronii salarii de 7.000 lei.
29
1
Dati-va demisia, mai sunt 1000 care stau la coada sa prinda un loc la anaf. Mergeti in privat ca e mai bine acolo. La Mangalia sunt 4 intr-un birou si incaseaza numai una restul plimba hartia de la una la alta, una scaneaza, una pune stampila, una incaseaza si una supravegheaza, te doare mintea
32
1
Toate instituțiile statului vor face greva si se vor p*șa cu bolta pe Cîțu !
11
5
Acum la moda dau și amenzi iau si spaga și ne întrebam de ce sunt prețurile mari pe litoral . Niste șarlatani care stau la adăpostul statului.
32
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468