REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ANAF toarnă gaz pe foc: O treime din firmele austriece au datorii la stat în România

ANAF toarnă gaz pe foc: O treime din firmele austriece au datorii la stat în România

Cristina BĂRBUCEANU 15 ianuarie 2023 | 11:16 2296

Din cele aproape 3.000 de firme cu capital majoritar austriac din baza de date a ANAF, aproape o treime sunt prezentate de autorităţi ca înregistrând, spre finalul anului 2022, obligaţii fiscale neachitate către bugetul de stat.

Firmele austriece au intrat în atenţia publică în contextul în care Austria a fost statul care s-a opus recent cel mai vizibil aderării României la spaţiul Schengen, iar politicieni, oameni de afaceri şi chiar oameni obişnuiţi au vehiculat posibilitatea boicotării companiilor cu capital austriac.

"La data de 30 noiembrie a anului 2022, un număr de 2.915 contribuabili cu capital majoritar austriac figurează în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), din care un număr de 2.021 de contribuabili nu înregistrau obligaţii fiscale restante. Un număr de 894 înregistrau obligaţii fiscale neachitate la bugetul general consolidat, în sumă de 391,8 milioane lei”, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Finanţelor.

Potrivit celor mai recente date disponibile, ANAF avea de recuperat, la finalul lunii septembrie 2022, arierate totale (pentru toată economia) de 34,46 miliarde de lei, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca era un pfa cu 15 lei datorie, era poprit, raspoprit si amenitat cu amenzi, asa , nu au nicio treqba. E greu cu ei.
1
0
Bine macar ca in ceasul al 13 lea ANAF ne spune adevarul. Urgent somatii de plata, calculul dobanzilor penalizatoare si executarea conturilor asa cum procedati cu firmele romanesti. Daca nu se procedeaza asa trebuie ca ONGuri romanesti si avocati de buna credinta sa faca plangeri penale impotriva sefilor de judete de la ANAF.
2
1
Anaf e instituția aia plină de corupție și incompetența. Slugi la austrieci și la străini. Sper sa va desființeze cât de c*rând.
3
1
TOATE FIRMELE STRAINE au datorie la stat.Spaga la nivel inalt si apoi s-a uitat de ele,reteta clasica.
6
0
esti bou ce zici tu nu se poate ptr ca ne-au incalecat de ani de zile, toate rudele si amantele politicienilor lucreaza la omv deci indirect la rusi adica s-o crezi tu ca statul roman va face ceva pe tema asta, pana sa le facem ordinee lor trebuie sa facem ordine la noi, nu, nu tin cu ursul dar aproape ma amuz cum ficusu nostru a fost kisat in freza chiar de teutonii lui
3
3
Va aratati muschii numai la romani, in rest sunteti slugi. Doar salarii si gandul la escrocherii.Organele statului sunt ca sa dea amenzi numai la romanii care muncesc in rest ,fratii t**e , firme straine ... toti ne prostesc. Cat de curand va veni o zi in care veti da socoteala.
8
0
Asa face statul bani.Iar bubuie economia și anul asta.Suntem peste toate statele Europene cu creștere economica.Ne meritam soarta.Cu asa conducători avem un singur drum,dezastru.
6
0
Ok, ați anunțat că javrele austriece ne fură pe față, fără jenă , ca ultimii infractori. Ei , care se cred neam cu sange albastru, ei care l-au sprijinit pe Hitler, pe Horty cand îi nenorocea pe romanii din Ardeal alaturi de bozgori - alte jigodii , dau lecții de civilizație. La ei acasă, nu taie un pom, pastrează curatenia exemplar , fac totul ca la carte. In alte țari se cred jupani, ce daca in plin centrul Vienei vezi drogații lor , multi cu tunsori tip creasta , cum stau proptiți de stălpi si privesc fix ore in sir. Dar sunt fuduli, putini accepta sa discute si in engleza, formularele politiei sunt numai in germana, ca si cum Viena nu are si turisti straini. Asta tine cu adevarat de educatie, dar muistii astia sunt niste xenofobi ordinari, cu ifose si o oroganță de neimaginat decat în Ungaria . Javre ! Statul roman trebuie sa ia atitudine si , cum îi prinde în offsaid..să-i afută la greu , să -i verifice ca pe firmele romanești și ...amenzi peste amenzi. ANAFul să numai astept invitații speciale, șo pe ei ! Și să numai taie o creangă din padurile Romaniei , să taie prin Alpii lor, muiștii. Nu le convine, ne pișăm pe ei , marș la voi , golanilor cu sange...împuțit. Iar Iohanis, daca ca presedinte , nu poate indemna la boicot, atunci să taca naibii din gura, ca prea ii pupă' n c*r pe golanii care cred ca Romania e sat fără caini. Nu-i asa , șmekere, avem niste ciobănesti mioritici grozavi, se bat cu ursul !
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272