REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Analiză momondo: Constanța, în topul celor mai scumpe curse taxi de la aeroporort până în centrul orașului

Analiză momondo: Constanța, în topul celor mai scumpe curse taxi de la aeroporort până în centrul orașului

Replica API 8 noiembrie 2019 | 12:11 278

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii a analizat prețurile pentru călătoriile cu taxiul de la aeroport către centrul orașului pentru mai multe de capitale din întreaga lume. Constanța se află în topul celor mai scumpe curse cu taxiul dintre toate orașele analizate, iar costul de aproximativ 17 euro este aproape similar cu cel din București însă mult mai mare decât tariful din Timișoara, Sibiu sau Iași.

De obicei, cele mai mari prețuri din timpul unei călătorii se întâlnesc la achiziționarea zborurilor sau a cazării. Totuși, există multe cazuri în care costul biletului de avion este mai mic decât cel pentru transferul de la aeroportul pe care aterizăm până în centrul orașului. Experții au alcătuit un clasament al celor mai scumpe/ieftine călătorii cu taxiul de la aeroport pentru a îi ajuta pe turiștii români să își planifice mai exact bugetul pentru vacanțe. Au fost incluse și distanțele de parcurs, pentru o imagine mai clară a duratei călătoriei și a rezervărilor adiacente. În ceea ce privește transferul de la aeroporturile din România, cel mai mare tarif va fi plătit de călătorii care aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu de lângă Constanța, aproximativ 17 euro fiind urmată de București cu aproximativ 10 euro. Iași, Timișoara și Sibiu sunt destinațiile către care se ajunge cel mai ieftin de la aeroport: aproximativ 4 euro.

Media prețului pentru călătoriile de la cele mai aglomerate aeroporturi din 140 de capitale către punctele centrale ale orașelor respective este de 25 euro, iar distanța medie de parcurs este aproximativ 21 km, ambele valori fiind mai mari decât cele corespunzătoare capitalei României: 10 euro pentru o călătorie de aproximativ 16.5 km. În Europa, prețul cel mai mare pentru o călătorie cu taxiul până în centrul orașului îl vor plăti turiștii care zboară către Oslo sau Reykjavik: 100 EUR pentru o cursă de aproximativ 50 km. Doar cu 10 euro mai puțin vor plăti cei care zboară către Londra sau Monaco. Cea mai scumpă călătorie din lume este cea din aeroportul Narita care se află la 71.5 de km de centrul orașului Tokyo și costă echivalentul a 200 euro.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
uberrrr... la kkt cu ciorile lui lica neagu
0
0
ati uitat sa mentionati ca la absolut toate aeroporturile din articolul vostru se poate ajunge oriunde si cu mijloacele de transport in comun. Exact ca-n rrromania.
1
0
Care aeroport? Care centru? Avem doar ciori care te fura la bani dintr-un loc mizer in alt loc mizer
7
0
Motivul: nu au voie decat taxiurile lui Cristian Fotu, lider sindical, sageata lui ARTAGEA BOGDAN, director general Priviti pe site ul aeroportului declaratia de avere a lui Fotu. Acolo se vede cum a facut profit din exclusivitatea cu aeroportul. Nu este conflict de interese???? ARTAGEA si ai lui fura tot ce prind. Chiar in acest moment i s-a mai oferit un ctrat fictiv firmei Salt Sofia!!! ARATAGE LA PUSCARIE
9
0
Taximetristii constanteni - niste infractori ai soselelor.
18
0
Pai da ! Intra Uber si cu Bolt piata constanteana si o rezolva si pe asta!Deja Clever si Blackcab sunt active deja!
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102