REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ANALIZĂ! Plaja din Constanța, cea mai MURDARĂ de pe litoral

ANALIZĂ! Plaja din Constanța, cea mai MURDARĂ de pe litoral

Replica API 14 noiembrie 2020 | 17:05 2511

Cifrele din raportul de monitorizare a porțiunilor de plajă din luna octombrie indică o scădere a cantității de deșeuri față de sesiunea din septembrie 2019. Cel mai probabil, cauza pentru cifrele scăzute o reprezintă măsurile restrictive impuse ca urmare a pandemiei COVID-19. Cu toate astea, iată că sectorul de plajă din Constanța rămâne fruntaș la categoria cel mai murdar sector.

O organizație non-guvernamentală a efectuat, nu demult, o analiză a curățeniei plajelor românești. În acest sens, au fost monitorizate 9 sectoare de plajă. Numărul total de elemente identificate pe porțiunile de plajă monitorizate este de 21.284 deșeuri, cu 12.000 mai puțin față de septembrie anul trecut. „Cifrele din raportul de monitorizare a porțiunilor de plajă din luna octombrie, susținut de o organizație non-guvernamentală, indică o scădere apreciabilă a cantității de deșeuri față de sesiunea anterioară. Motivele sunt operațiunile mai intense de curățenie a plajelor conduse de ABADL și măsurile restrictive impuse ca urmare a pandemiei COVID-19” a transmis Bogdan Bola, directorul ABADL.

Constanța rămâne cel mai murdar sector

La nivel de sectoare, cel mai murdar este Constanța, cu 5308 deșeuri, urmat de sectorul din Mamaia Nord (4855) și Năvodari (4423). Cele mai puține deșeuri au fost întâlnite pe sectoarele din Edighiol (379), Corbu (648) și Vama Veche (757). Mai mult decât atât, elementele din material polimeric artificial au predominat și în această sesiune, reprezentând principalul tip de deșeu (17.215). La capitolul categorii de deșeuri, mucurile de țigară ocupă un locul funtaș, cu 11.190 elemente identificate, această cantitate reprezentând 65% din totalul categoriei materialului polimeric artificial. Acestea au fost urmate de ambalaje, paie și bețe pentru amestecat .

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Formula apei ai invatat-o?...rusine domnule Slatar Sef!
1
0
Salvamarule! Inapoi la scola primara. Daca ai acasa, dupa cum scrii, sigur nu esti machedon!
1
0
Au scazut in Constanta pentru ca nu a fost sloboz-sea la Modern. Anul trecut era plin de gunoaie dupa ce au trecut toti drogatii-aurolacii pe acolo. Mersi covid ca nu mai e asa murdar...in plm a ajuns o boala sa limiteze gunoaiele si nu vointa oamenilor.
5
2
Pe copilul asta nu l au invatat parintii sa se barbieresca? chiar daca sunt cipani, s-a inventat sapunul si lama de ras
12
2
niste scoici 3 bete si ceva nisip. foarte mizerie
7
0
Pt salvamar,cati machidoni de ai asa atitudine...
3
0
Bola e de vina fratilor
9
3
asta din cauza mancatorilor de seminte si jucatorilor de hore veniti pe litoral Bonurile de vacata date de pesede au adus toate jegurile si nesimtitii pe litoral
9
3
Dargi constanteni! Nu va mai lamentati atata! Este de datoria voastra ca locuitori ai acestui oras imputit sa faceti ceva! Dovediti spirit civic si iesiti cu mic cu mare sa strangeti gunoaiele aruncate de toti taranii, tiganii, drogalaii din mamaia nord etc. Va cer ajutorul doar asa vom putea avea un oras curat ! Dar va rog sa aduceti saci menajeri galbeni si sau albastri ca asa o sa strangeti mai cu spor!
9
2
eronat. litoralul romanesc este cel.mai jegos din europa.
13
1
de tenerife,palma de majorca,riviera franceza.vara un sejur in mamaia depaseste cele mai mari preturi posibile,la conditii de zimbabwe.oriunde ai merge in lumea asta te descurci onorabil cu banii aruncati pe freastra in mamaia.unde sunt oameni puturosi si nesimtiti e normal sa fie mizerie.daca nu aveau clienti din cauza mizeriei faceau curat dar asa au dedus ca turistului roman jegul ai place,adora manelele si intre tigani se simte cel mai bine.
12
1
Este cel mai slab director din istoria Apelor Romane ! Peste tot face dezastru dar stie.foarte bine sa se laude! Bola, lasa-ne, lasa-neeee....
16
5
poze cu Bola...asta e reprezentativ pentru gunoi
19
5
Eu nu stiu de ce tot va mirati ca orasul Constanta este murdar? De vina sunt cetatenii care arunca gunoiul pe unde nu te astepti si abonata primariei Polaris.
15
1
A-ti vazut voi machidoni curati???Jegosi si imputiti.
23
6
Si la sediul abadl trebuie facuta curatenie. Parada modei. Se vede clar ca cel putin odata pe saptamina VOI ii faceti propaganda pozitiva lui BOLA. Care dintre voi este inculpatul? Sa va fir rusine.
19
1
asa ke place machidonilor,sa se simta ca acaa la mirloaia,intre balegar,ca.at si gunoaie!se simt ca acasa!
18
3
Cosuri de gunoi ar fi dar mu suficiente,dar amenzile ar trebui sa fie mai mari si aplicate altfel nu ne invatam minte.....
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212