REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Analiză: România se confruntă cu o creștere a cheltuielilor de sănătate

Analiză: România se confruntă cu o creștere a cheltuielilor de sănătate

A.F. 28 octombrie 2023 | 00:00 246

România se confruntă cu o majorare a cheltuielilor pentru sănătate, iar estimările arată că până în 2028 urmează o creștere de 37,68%, adică de 7,5 miliarde de dolari, ajungându-se la un total de 27,3 miliarde de dolari.

Analiza: Romania se confrunta cu o crestere a cheltuielilor de sanatate

Această creștere este preponderent reflectată în cheltuielile pentru sănătate ale consumatorilor, care se anticipează că vor crește cu 47,87% și vor atinge 22 de miliarde de dolari.

Cheltuielile pe cap de locuitor, care nu includ și cheltuielile statului, vor crește cu peste 53%, ajungând la 1147,29 dolari (1085,52 euro).

Această tendință ascendentă dezvăluie un cadru plin de provocări pentru români, întrucât deși cheltuielile cresc, în comparație cu alte state din Uniunea Europeană, acestea rămân mici.

Românii se confruntă în prezent cu una dintre cele mai mici sume cheltuite pentru sănătate pe cap de locuitor, respectiv 713 euro, o cifră mai mică în comparație cu Bulgaria, unde suma este de 754 euro, și care contrastează puternic cu Luxemburg, cu cheltuieli de 5875 euro, sau cu Danemarca, unde cheltuielile pe cap de locuitor pe acest segment ajung la 5642 euro.

Disparitatea se extinde dincolo de cifrele nominale. Atunci când sunt ajustate în funcție de paritatea puterii de cumpărare (PPS), cheltuielile de sănătate ale României pe cap de locuitor se ridică la 1428 PPS, semnificativ mai mici decât cele ale Germaniei, 4831 PPS, ceea ce arată un decalaj pronunțat în ceea ce privește accesibilitatea serviciilor de sănătate.

În acest cadru financiar problematic, Liki24, marketplace-ul internațional de produse farmaceutice și de sănătate fondat în Ucraina, subliniază importanța facilitării accesului la produse pentru sănătate la prețuri accesibile și propune soluții eficiente.

Compania oferă acces la cea mai mare selecție de produse farmaceutice și de îngrijire a sănătății la prețuri cu 30% mai mici decât media pieței, și răspunde direct problemei accesibilității, ajutându-i pe consumatori să beneficieze mai ușor de produse și servicii pentru sănătate.

Analiza: Romania se confrunta cu o crestere a cheltuielilor de sanatate

„Creșterea costurilor cu sănătatea în România revine mai ales persoanelor fizice decât statului și reprezintă o îngrijorare reală, mai ales că puterea de cumpărare rămâne totuși scăzută în comparație cu alte state. Însă această situație, deși plină de provocări, ne impulsionează la Liki24 să continuam să creăm și să oferim soluții inovatoare. Deja, peste 200.000 de clienți activi apelează la platforma noastră pentru produse medicale la prețuri accesibile. Acest lucru demonstrează impactul semnificativ pe care îl avem, care este perfect aliniat cu misiunea noastră de a facilita tuturor accesul la produse și servicii pentru sănătate, indiferent de situația lor financiară. Apropiata lansare a noilor noastre servicii de consultații medicale online va extinde beneficiile pe care le aducem și va reconfirma devotamentul nostru în a ne asigura că fiecare român poate accesa cu ușurință servicii de sănătate de calitate, indiferent de contextul economic”, declară Natalia Dina, Country Manager pentru România al Liki24.

Cu peste 225.000 de vizitatori unici lunar pe platformă, dintre care peste 200.000 de clienți activi, Liki24 a devenit o platformă de încredere pentru persoanele care caută produse de sănătate la prețuri accesibile.

Platforma permite o navigare ușoară printr-o gamă variată de peste 50.000 de produse de sănătate care pot fi cumpărate atât fără rețetă, cât și pe bază de rețetă. Această abordare îi ajută pe consumatori să economisească timp și bani, și rezolvă o serie de probleme printre care se numără disponibilitatea redusă a unor produse în farmacii, costurile mari pentru livrare și variațiile semnificative de preț între farmacii pentru același medicament.

În medie, clienții plasează comenzi cu o valoare cuprinsă între 140 și 200 RON. Aceștia apreciază platforma Liki24 datorită multiplelor avantaje pe care le au atunci când își comandă aici produsele pentru sănătate:

  • 61% dintre utilizatori aleg Liki24 pentru comoditatea de a avea un singur loc de unde pot comanda o gamă largă de produse pentru sănătate, inclusiv medicamente, vitamine, suplimente nutritive, produse pentru copii, produse cosmetice și multe altele.
  • 45% evidențiază capacitatea platformei de a prezenta produse la prețuri accesibile prin colectarea de oferte competitive de la diverși vânzători.
  • 39% apreciază cel mai mult rapiditatea livrării și faptul că au la dispoziție o selecție largă de opțiuni de livrare, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rafila ALUPIGUS toata dragul meu Pacienți de la Inf Cta i ti doresc doar bine cum ai vrut dumneata spitalului de aici. Sa nu uiti ALUPIGUS toata din suflet
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468