REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.8° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Anastase: Ponta a făcut o gafă diplomatică fără precedent şi devine un lider nefrecventabil în Europa

Anastase: Ponta a făcut o gafă diplomatică fără precedent şi devine un lider nefrecventabil în Europa

Replica API 26 aprilie 2012 | 00:00 201

Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că liderul PSD Victor Ponta a făcut "o gafă diplomatică fără precedent" pentru că a părăsit sala de plen în momentul în care preşedintelui Consiliului European i se oferea cea mai înaltă distincţie a Parlamentului român.

"Motivul pentru care Victor Ponta a ieşit astăzi în declaraţii este unul pe cât de simplu pe atât de grav: Victor Ponta astăzi a făcut o gafă diplomatică fără precedent: în momentul în care preşedintelui Consiliului European i se oferea cea mai înaltă distincţie a Parlamentului României, Victor Ponta a părăsit plenul", a precizat Anastase.

Ea a spus că această "gafă" a lui Ponta dovedeşte "lipsa de educaţie politică" a acestuia.

"Aceasta este o gafă diplomatică care dovedeşte lipsa de educaţie politică a lui Victor Ponta, lipsa de educaţie în general. Victor Ponta ştie că astfel de gesturi costă şi că el devine prin astfel de gesturi un lider nefrecventabil într-o lume europeană civilizată", a adăugat Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat, miercuri, la finalul discursului preşedintelui Consiliului European, că Herman van Rompuy va primi Colanul Parlamentului, o distincţie oferită unui număr mare de personalităţi.

Anastase a declarat, în plenul reunit, că Herman van Rompuy este una dintre "figurile emblematice" ale procesului contemporan de reconstrucţie europeană şi primul preşedinte plin al Consiliului European, recent reales pentru un nou mandat.

"Este o responsabilitate istorică şi cred că peste ani îl vom privi ca pe unul dintre cei care au participat la refondarea Uniunii, după Tratatul de la Lisabona", a mai spus Anastase, precizând că preşedintele Consiliului European nu este doar un lider european, ci şi un prieten al României.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108