REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Anca Dragu: După şedinţa coaliţiei vom şti clar calendarul pentru sesiunea extraordinară a Senatului

Anca Dragu: După şedinţa coaliţiei vom şti clar calendarul pentru sesiunea extraordinară a Senatului

Replica API 6 iulie 2021 | 00:00 781

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, spune că după şedinţa coaliţiei de guvernare din această săptămână se va şti clar care este calendarul pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a Camerei superioare a Parlamentului în vederea desfiinţării SIIJ.

Anca Dragu

"Comisia de la Veneţia a dat undă verde desfiinţării SIIJ şi a reafirmat că superimunităţile acordate magistraţilor trebuie eliminate. CSM nu trebuie să devină un filtru pentru tragerea la răspundere penală a procurorilor sau a judecătorilor. După şedinţa de coaliţie din această săptămână vom şti clar care este calendarul pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a Senatului în vederea desfiinţării SIIJ. USR PLUS a promis desfiinţarea Secţiei Speciale şi exact asta face! Justiţia trebuie să fie independentă!", a scris Anca Dragu, luni seara, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat luni că Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară pentru a discuta proiectul de desfiinţare a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după ce a fost primit în acest sens un aviz favorabil din partea Comisiei de la Veneţia, subliniind că aşteaptă ca Senatul să pună pe ordinea de zi acest proiect săptămâna viitoare.

Stelian Ion a explicat că, miercuri, va prezenta în şedinţa coaliţiei de guvernare avizul dat de Comisia de la Veneţia, după care Parlamentul ar trebui să se întrunească în sesiune extraordinară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine este doamna asta bine hranita si ce o recomanda ca expert in treburile justitiei?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272