REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ANCHETĂ în cazul incendiului din Constanţa, unde o femeie şi copilul ei au murit! Se iau în calcul toate variantele

ANCHETĂ în cazul incendiului din Constanţa, unde o femeie şi copilul ei au murit! Se iau în calcul toate variantele

Replica API 2 septembrie 2017 | 13:16 578

Anchetă în cazul incendiului în care o femeie și fetița ei, de un an și jumătate, au murit. Cealaltă copilă aflată în apartamentul cuprins de flăcări a fost salvată de un vecin, care a spart ușa. Oamenii legii iau în calcul toate posibilitățile inclusiv aceea a unei fapte premeditate (suicid), dar și cea legată de un scurtcircuit. Acum, soțul femeii se va întoarce în țară pentru a-și înmormânta familia.

Inna D., în vârstă de treizeci și ceva de ani, era din Ucraina, dar stabilită în România. Era căsătorită și avea două fete, una de 4 ani și cealaltă de un an și jumătate. Soțul acesteia este la muncă, în străinătate, iar ea și copiii stăteau, de câteva luni, cu chirie într-un apartament din municipiul Constanța, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 11, în blocul C3, fiind vorba de începutul zonei Kilometrul 4 -5.

Potrivit vecinilor, Inna mergea să-și adoarmă mezina în dormitor, iar copila în vârstă de 4 ani mai rămânea la televizor în acest timp, în sufragerie, urmând ca femeia să se ocupe și de ea ulterior. Numai că de data aceasta ele au fost găsite decedate în sufragerie. Alarma a fost dată în jurul orei 22.00, atunci când flăcările puternice ieșeau pe una dintre ferestrele situate la etajul 1.

Un vecin, Paul, nu a stat pe gânduri, a spart ușa de la intrare, s-a târât pe burtă vreo doi metri și a reușit s-o înhațe pe fetița de 4 ani, pe care a scos-o din apartament. Din păcate, ea a suferit arsuri pe 30% din suprafața corpului, iar starea ei este gravă. Este intubată și a fost transferată la o unitate medicală din București. De asemenea, și alte persoane au primit îngrijiri medicale pentru că s-au intoxicat cu fumul de pe casa scării. Din nefericire, mama și copilul de un an și jumătate au murit.

"Pompierii constănțeni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu situat la etajul 1, al unui bloc compus din parter +4. O parte dintre locatari, până la sosirea pompierilor și a cadrelor medicale, s-au autoevacuat. La fața locului au ajuns două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD și două SAJ. O parte dintre colegi au acționat pentru lichidarea incendiului, iar ceilalți pentru evacuarea tuturor locatarilor. Din păcate, după lichidarea incendiului, în apartament au fost indentificate două persoane decedate, un copil și o femeie", a declarat Anca Chiriță din cadrul ISU Dobrogea.

Accident sau suicid? Ancheta continuă...

În primă fază toți au crezut că a fost vorba de o explozie urmată de un incendiu. Însă avariile nu dovedesc acest lucru și spunem asta pentru că apartamentele vecine nu au fost avariate, iar cel în care a izbucnit incendiul nu a prezentat geamuri spulberate sau alte asemenea. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a petrecut nenorocirea.

Momentan, lucrurile sunt incerte, iar anchetatorii iau în calcul toate variantele, inclusiv cea a unei fapte premeditate – suicid. Mai ales că, recent (pe 17 august), o mamă a sărit în fața trenului cu cei trei copii ai săi, în apropiere de halta Brănești, toți decedând. Poate că și în cazul de față o fi fost vorba de depresie și așa s-ar explica cum au ajuns flăcările la o asemenea intensitate, iar femeia nu a sesizat.

De cealaltă parte, așa cum au relatat vecinii, femeia obișnuia s-o adoarmă pe mezină în dormitor. În acest timp, fata de 4 ani rămânea la televizor. Ulterior, mama venea și se ocupa și de ea. Nu se știe ce s-a întâmplat exact în seara de joi, însă se pare că mama și bebelușul au fost găsite moarte tot în sufragerie. Se ia în calcul și varianta unui scurtcircuit. Copila de 4 ani a fost scoasă de un vecin. Însă, toate aceste detalii vor fi stabilite în urma anchetei. Cazul se află în atenția unui procuror.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614