REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Anchetă la Constanța. Bode: Unul din ofițerii ISU și-a depus dosarul de pensionare

Anchetă la Constanța. Bode: Unul din ofițerii ISU și-a depus dosarul de pensionare

Replica API 22 februarie 2021 | 11:29 3157

Ministrul de Interne Lucian Bode spune că unul dintre angajații ISU Constanța, responsabil de logistică, și-a depus dosarul de pensionare. Declarația vine în condițiile anchetei deschise după intervenția la incendiul în care o femeie a murit după ce a căzut de la balcon, în timpul unui incendiu, și în urma căreia au fost dezvăluite mai multe nereguli.

„Azi începe cercetarea disciplinară a celor 3 ofițeri. Dincolo de sancțiunile care au fost date, vreau să vă dau niște detalii în exclusivitate. Un ofițer cu funcție de conducere din cadrul ISU Constanța și-a depus raportul de pensionare. Raportul a fost aprobat de generalul Iamandi (șeful IGSU, n.r.) și respectivul ofițer cu funcție de conducere va merge la pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilități în ce privește componenta logistică. Mă refer la scara care era defectă de foarte mult timp”, a spus Bode.

„Așteptăm finalul raportului de control, pentru că controlul va fi executat de o echipă din cadrul IGSU, nu de la nivel local și când vom avea concluziile vi le vom prezenta”, a adăugat el.

Întrebat dacă „e normal” ca unul dintre ofițerii implicați în anchetă să se pensioneze, ministrul a răspuns: „Faptul că și-a depus raport de pensionare e un act de voință, nu cred că putea să-i spună oricine să-și depună raportul sau să nu și-l depună, e voința domniei sale”.

„Cred cu tărie că astfel de derapaje, pentru că vorbim de un derapaj de la normele cu care ne-au obișnuit marea majoritate a colegilor de la ISU, nu sunt permise. Acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, de la momentul în care a fost anunțat la 112 la momentul intervenției. Toate acestea vor fi cercetate și vor fi prezentate, cu măsurile care se impun”, a adăugat Bode.

„În maximum 2-3 săptămâni vom prezența concluziile asupra a ce am transmis public și anume faptul că e anormal ca Inspectoratele județene pentru situații de urgență să nu aibă în dotare acele perne pneumatice de salvare. Vom vedea care sunt concluziile acestui grup de lucru, pe ce variantă vom merge, care sunt costurile estimative”, a mai spus el, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
El este responsabil , cine nu crede sa- l caute pe Facebook!
0
0
Fututii de mai jos sunt interesati la ce varsta se pensioneaza un militar ? Dar voi boilor cand ati muncit, sau ati muncit vreodata ca sa va pensionati ? Leprele ca voi care nu au fost in stare sa imbrace o haina militara acum latra. Daca nu ati putut acum sa o sugeti la toti APV istii
6
4
cand faceti o epurare a personalului din mapn, mai? e plin de burtosi si femei angajate pe pile... cum trec ei vizita medicala, concursurile sportive? cum isi indeplinesc fisa postului? taiati odata din salariile lor babane, din multitudinea de sporuri care sunt inchipuite, abia atunci vor veni doar oameni fara pile, vor putea fi angajati corect!
5
6
putea sa fie la pensie dar mai bine sefut, pe post caldut! Dati afara pensionarii de la STAT! Vreti sa munciti si la 100 de ani? La privat!
5
5
Ce a avut in kap femeia nu se stie!! POATE NU AVEA NIMIC! ORIKUM CE AVEA A LUAT CU EA ....DINCOLO
3
4
Pai moartea femeii s-a produs cand nu avea cererea de pensionare depusa! Ii are pe sefi la mana cu ceva si I-au propus pensionarea ca sa-si tina gura?Bode nu se pensioneaza,ca si el ca ministru a intrat in curba pe contrasens?Un partid de nesimtiti in frunte cu Iohannis! Nu mai vrei ba,anticipate?
12
2
cat are bula,are 40 de anisori ,sa fie chelu,la buget ca-n sanul lui avram si ca-n Rai,de ca se mai precipita la pensie
4
4
Porcul , dupa o viata de frecat peleul vrea si pensie speciala acum.
12
7
Haideti sa vedem daca se va publica in mass-media cati bani sau cheltuit de ISU Constanta in ultimul an si pentru ce,avand in vedere ca sunt bani publici ar trebui ca si cheltuiele astea sa fie cunoscute de toata lumea,asta daca bani cheltuiti de I.S.U.nu sunt secret de stat si din ce cunosc eu nu sunt.
8
2
Daca scara e defecta,, salteaua nu e eficienta, poate pompieria sa aiba in dotare si ceva angajati cu functii alpinistice , sau se pot instala rapid niste plase , coborate de sus.In jumatate de ora era timp., dar problema este a unor proceduri diversificate si adaptate situatiilor Ciudat este ca de sute de ani n am venit cu inventii majore, stropim focul cu apa
4
2
Cum este anchetat cum isi depune dosar de pensie.probabil are vreo 45 de ani.nah,e timpul sa iasa la pensie si una frumoasa ca doar a fost ofiter.merita pensie?habar n am.cert este ca daca pompierii au fost niste curci bete la incendiul asta.bine ca a mers scara cand l au ridicat pe mos craciun.ce s a intamplat la incendiul ala ramane un mister.o femeie s a aruncat de la et 6 cand putea sa o ia pe scara.cum de ce numai ea si barbasu stiu.unul a luat o pe scari unu pe geam.ce a avut in cap ea stie.
14
4
Va dati seama:ii trebuie 2-3 saptamani pt o chestie foarte simpla! Ala de se pensioneaza cati ani are?45? Si proasya asta de Turcan vrea sa mareasca varsta de pensionare! Pai daca o face de ce sa nu fie valabila si pentru armata,politie ,pompieri ,etc! Ce ei sunt stat in stat, sunt cu 4 coaie? Ca nu se omoara cu munca, ca nu sunt 10-20 de incendii pe zi si sunt ripti de munca!
16
6
Toata Romania este un imens Las Fierbinti, in jur vedem doar lene, incultura, mitocanie si prostie!
23
1
Dar sotul care a lasat-o in casa pe sotie a actionat ca un barbat,sa se uite la ea atarnata de balcon...pompierii au actionat cu ce au avut in dotare ce sa faca mai mult.
12
7
Degeaba urlam ca prostii pe aici! Suntem maxim 5 % dintr.o rasa pe cale de extinctie , rasa dacului cu cusma care fura mai ceva ca turcul , avem in sange spaima de a fi furati, cativa doar, pentru restul e natural! Solutia ?! Pribegia! E casa lor ! Casa putorilor! Casa hotilor!
13
4
Tambalagii din IGSU se fac a uita ca in trecut Constanta a solicitat repararea autoscarii Pedepsim pulimea si ascundem cauza tragediei
19
1
cum gatii ma-si poate un prost ca asta sa ceara pensionarea ??? Are varsta, boala sau il doare-n pula de tot si toate ??? Legi pesediste manca-mi-ati cacatul !!!
18
9
pensionarea nu ar trebui sa-l salveze de urmarile legale ale indolentei si incompetentei din timpul functiei dar ce stim noi bugetake e zeu o sa manance zeci de ani o pensie frumoasa ca doar nu si-a turtit curul degeaba pe scaun
27
3
Iti dai seama ce realizare. Asa da ancheta. S-a pensionat pulica franarul. Mars ma scarba ce esti. MUIE PNL
24
8
ofiter isu pedepsit cu pensie speciala conform statut MAI . bravo bode , mare fricos esti . mor civili , no problem , mor asa zisi militari isu urmeaza avansari in grad postmortem , medalii de serviciu , eroi ca au salvat pisici din copaci . bode lasa ministerul la profesionisti tata
26
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614